Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye’nin birçok ilinden rahvan at yarışçılarını ağırlama imkânı sağlayacak Rahvan At Pisti projesinde çalışmalarına devam ediyor.

Spor şehri Afyonkarahisar’da geleneksel spor dallarından olan rahvan at yarışçılarının buluşma noktası olacak projede inşa çalışması %50 seviyesine geldi.    

Başkan Mehmet Zeybek’in prestij projelerinden biri olan Rahvan At Pisti Geleneksel Rahvan At Yarışları Koşusu, atlı okçuluk gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ertuğrulgazi mahallesinde yapımına başlanan tesisin kısa zamanda bitirilmesi hedefleniyor.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Ata sporlarımızdan olan rahvan atçılığa destek olacağımızın sözünü vermiştik. Bu sporla ilgilenen arkadaşların talebi üzerine hazırlıkları yaptık ve çalışmalar yarılandı. Ekiplerimiz kısa sürede burayı bitirmek için çalışıyor. Bizler de spor şehri Afyonkarahisar’da bu alanda çeşitli ve farklı yatırımları hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarına ve vatandaşlarımızın taleplerine yanıt veren Belediyecilik anlayışı ile yatırımlarımıza devam edeceğiz. Pek çok yatırımımız gibi Rahvan At Pisti Projesi de şehrimize çok yakışacak ve adından söz ettirecek. Sporseverlerimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

PROJE HAKKINDA

Pist 600.754,64 metrekare parsel alanına sahip. 6 bin 670 metre kapalı alanı 53304 r-n2 hipodrom pisti ve otoparkın yer aldığı tesis, ata sporlarının yapılabilmesine olanak sağlayacak.

37 adet box, 564 kişilik tribünlü, atların barınma ve bakım alanları, antrenör at çalıştırma alanı,  ısınma koşu pisti, nalbanthane, personel odası, malzeme/ samanlık odası, kafeterya ve otopark gibi çeşitli alanlardan oluşuyor.