“Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı” Konulu Pul Sergisi Afyon Lisesinde açıldı

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

PTT’ den Zafer Haftasına özel Pul sergisi

 

“Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı” Konulu Pul Sergisi Afyon Lisesinde açıldı

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü "Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı" konulu özel pul sergisi Vali Mustafa Tutulmaz tarafından açıldı.

 Protokoldan  sergiye tam not

Serginin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir ve ilgililer katıldı.

Afyon Lisesi salonunda açılan sergide yer alan eserlerde "Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı 27-31.08.2018 AFYONKARAHİSAR" ibareli özel tarih damgası kullanıldı.

 Geçmişte Pullar Oldukça Önemliydi

 Serginin açılışında pullara olan ilgilinin azaldığına değinen Vali Mustafa Tutulmaz; “Bizim gençlik yıllarımızda her şey posta ile oluyordu ve pul önemliydi. Çoğu kişinin cüzdanında sürekli taşıdığı pul bulunuyordu. Pullar toplumun kültürünü yansıtan en önemli öğelerden birisiydi. Belki günümüzde bunu anlamak zor ama geçmişte önemi büyüktü. Geçmişte Kurtuluş Savaşı’nın simgesi özel pullarda yapıldı. Kurtuluş Savaşı’nın bulunduğumuz topraklar için ayrı bir önemi var. Savaşın kazanılmasında halk olarak ve bölge olarak Afyonkarahisar önemli bir rol oynamıştır. Böyle bir günde bu anlamlı serginin açılıyor olmasından mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Emeği geçen PTT çalışanlarını kutluyorum.” dedi.

Afyonkarahisar’a özel sergi

PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir’de “Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı” Konulu Pul Sergisi ve Pu’un tarihçesi hakkında açıklamada bulundu. Örsdemir : “Mektup aracılığıyla hayatımıza giren posta pulları dünyada ilk kez 06 Mayıs 1840 tarihinde İngiltere'de penny black adı altında kullanılmıştır. Ülkemizde ise pulun tarihi 13 Ocak 1863'e uzanır. Posta pulları aynı zamanda koleksiyonerler tarafından da büyük önem taşımaktadır. Posta pulları bir ülkenin kültürel, politik, turistik ve ekonomik tanıtımını yapar. Bayrak gibi toprak gibi bir bağımsızlık sembolüdür.Pul biriktirme işi ile başlayan ve günümüze kadar gelişerek devam eden koleksiyonculuğa filateli denir.

Özel tarih damgalı

Ülkemizde de bu alanda daha iyi hizmet vermek için Genel Müdürlüğümüzde Filateli ve Müze Müdürlüğü açılmış olup Türkiye genelinde bu hizmet verilmektedir. Başmüdürlüğümüzde filateli hizmetlerimiz kapsamında zaman zaman okullarımızda öğrencilerimize filatelik eğitimler verilmekte, fılatelik ürün temin edilip; pul sergileri açılmaktadır.Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü olarak böyle anlamlı bir seri açmanın gururunu yaşıyoruz.Bu serginin açılmasında desteklerini esirgemeyen PTT Genel Müdürü ve UPU Başkanı Kenan Bozgeyik, Genel Müdür Müdür yardımcısı Osman Çetinkaya ve Değerli kağıtlar Daire Başkanımız Mehmet Orhon’a teşekkür ederim” dedi.

 

PTT Başmüdürleri sergiye katıldı

“Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı” Konulu Pul Sergisine PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir’in davetlisi olarak Eskişehir Başmüdürü Hüseyin Zengin, Bilecik Başmüdürü Serhat Bozkurt, Kütahya Başmüdürü Ramazan Özüdoğru, Uşak Başmüdürü İsmail Erdaş, Burdur Başmüdürü Nevzat Kazan, Denizli Başmüdür Vekili Mehmet Demirel ve Eskişehir,Bilecik,Kütahya, Uşak, Burdur , Denizli ekipleri katıldı

 31 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan sergiyi inceleyen Vali Tutulmaz ve beraberindekiler yetkililerden bilgiler almasıyla açılış programı sona erdi



TÜRKELİ GAZETESİ