Mübarek Kurban Bayramı nedeniyle yayınlanan kutlama mesajlarında bayram kutlanarak hayırlara vesile olması dilekleri iletildi. Öte yandan bayram akabinde kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da kutlanması ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Mübarek Kurban Bayramı nedeniyle yayınlanan kutlama mesajlarında bayram kutlanarak hayırlara vesile olması dilekleri iletildi. Öte yandan bayram akabinde kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da kutlanması ihmal edilmedi   VALİ İRFAN BALKANLIOĞLU
Vali İrfan Balkanlıoğlu, bayramlarda kırılan gönüllerin onarıldığı, kaynaşma ve birlik olma duygularının pekiştirildiği, dargınlıkların unutulduğu müstesna günler olduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu; “Asırlardan beri birlik ve beraberlik içerisinde kutladığımız, yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü olan Kurban Bayramında kimsesizleri, evinden çıkamayan yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızı, ziyaret edip gönüllerini almalıyız. Bu vesileyle, idrak edeceğimiz Kurban Bayramının ülkemize birlik beraberlik, sevgi, barış kardeşlik ve huzur getirmesini diliyor, tüm Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyorum.” dedi.
MİLLETVEKİLİ HALİL ÜRÜN Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Halil Ürün, kurban bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan mesajlar yayınladı. Ürün; “Yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel gerçekleştirildiği günler arasında olan Kurban Bayramı, Allah’a, yüce ve ilâhî olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır. Kurban sevginin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesidir. İnsanlığın ortak barışının korunmasında önemli sorumluluğu olan, ancak yıllardır kendi dinî bayramlarını dahi sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan; gözyaşı, şiddet, savaş, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun gölgesinde bayram yapamayan insanları en azından bu bayramlarda hatırlamalı ve onlar için dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramının ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesi temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. Milletvekili Halil Ürün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ürün mesajında Yüce Meclis’in 89 yıl önce Atatürk önderliğinde ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle Cumhuriyeti ilan ederek, Türk milletinin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı attığını belirtti.   MİLLETVEKİLİ AHMET TOPTAŞ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Grup Sözcüsü Ahmet Toptaş yaptığı açıklamada, kurban bayramını kutladı. Milletvekili Toptaş; “Bayramlar kardeşliğin, hoşgörünün, birliğin ve millet olmanın pekiştiği günlerdir. Ülkemizde ve bölgemizde temel hak ve özgürlüklerin eksiksiz kullanıldığı, adaletin gücünün egemen olduğu, din, mezhep, dil, ırk, cinsiyet farkının gözetilmediği , ülkemizin temel sorunlarının çözüldüğü, demokrasiyle taçlanmış Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşadığı bayram gibi bayramlarda buluşmak dileğiyle, tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerimin ve Milletimizin bayramını kutluyorum.” dedi.   MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN YILMAZ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Yılmaz, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Yılmaz; “Kurban Bayramı; Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. Bayramlar; toplumların fertlerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşma, yardımlaşma, birbirlerinin gönlünü alma, mutluluk ve sevgiyi dolu dolu yaşama günleridir. Vali Mutlu”dan Kurban Bayramı Mesajı başlıklı ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle İstanbulluların Kurban Bayramı”nı tebrik etti. Vali Mutlu, bayramların toplumdaki önemine işaret ederek, bayramların barışın ve hoşgörünün pekişmesine vesile olduğunu belirtti. özetli haberi okudunuz.
Bu vesileyle Kurban Bayramı’nın da ifade ettiğimiz güzellikleri, mutlulukları, küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günleri şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa getirmesini yürekten diliyor, Türk-İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN ÇOBAN
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kurban bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; Tüm İslam Alemi’nin ve Afyonkarahisarlıların Kurban Bayramı’nı kutladı. Başkan Çoban, bayramların; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günler olduğunu belirtti. Çoban; “Her türlü insani ve ahlaki değerlerin kazanılmasına önemli katkılar sağlayan bayramların özellikle paylaşma ve yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı istisnai günler olması da bu güzelliğe ayrı bir anlam kazandırmaktadır. Tüm kalbimle inanıyorum ki, millet olma şuurunu derinden hissettiğimiz bu özel günlerde; fakirliğin gururuyla kimsenin kapısını çalamayanları, yolları gözleyen yaşlı ve kimsesizleri, başının okşanmasına hasret öksüz ve yetimleri ziyaret ederek, onlara sevgimizi gösterelim ve bayram ruhuna yakışanı yaparak, onlara yardım elini uzatalım. Tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Alemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.
İGM BAŞKANI SALİH SEL
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kurban bayramı günlerinin, Allah katında en faziletli günler olduğunu bildirilen günler olduğunu belirterek; “Yakın olmak, yaklaşmak ve Allah’ın rızasına ulaşmayı hedef alan bu günlerde keseceğimiz kurbanlar ve yapacağımız ibadetlerle Allah’a yakın olmanın mutluluğu ve huzuruyla bir Kurban Bayramını daha idrak ediyoruz. İnsanların maneviyatının yükseldiği sevgi ve saygı ile birbirini kucaklaştığı dini duyguların yaşandığı mübarek kurban bayramının islam alemine ve bütün Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”