Afyon Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar DEMİRCİ, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasına cevap verdi...

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Afyon Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar DEMİRCİ, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasına cevap verdi...

İŞTE O AÇIKLAMA!..


MAAŞ PROMOSYONU İHALE KOMİSYONU BAŞKANI AFYONKARAHİSAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METİN YALÇIN'A SORUYORUZ!

Müdür Bey, Merkezdeki Eğitim Çalışanlarının  maaş promosyon ihalesine gözlemci olmayı istememiz, ihale komisyonu üyesi olacağımız anlamına gelmez, öncelikle bunun altını çizelim. Kamuoyunu yanıltmamak gerekir
1- Siz promosyon ihale şartnamesini hazırlarken neden üye sayısı fazla olan eğitim sendikalarının temsilcilerini çağırmadınız?
2- İhalenin taban fiyatını neden 5000 Lira yazdınız? Her yerde 7 bin, 10 binli rakamlar ihale sonucu olurken bu rakamı neye göre tespit ettiniz?
3- Çay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şartname hazırlanırken de , ihale yapılırken de sendikaların hepsini çağırdı, sendika temsilcileri ortak hareket ederek makul bir rakam olan 7140 Lirayı aldı, kazanan eğitim çalışanları oldu. Siz neden yetkili sendika dışındaki diğer sendikaları yok sayıyorsunuz?
4-Türk Eğitim Sen'in ihalede gözlemci olma yazılı talebine neden cevap vermiyorsunuz? 
5-Neden sadece 13 banka şubesine ihale daveti gönderdiniz? Neden rekabeti artırmak adına bütün banka şubelerine ihale daveti göndermeyiniz?
6- Promosyon ihale sonucu çıkan paranın tamamını personele dağıtacak mısınız, yoksa 2007/21 Sayılı Genelgenin 4. Maddesini öne sürerek 1/3 ünü geçmeyecek kadar miktarı personel ihtiyacı adı altında  kullanacak mısınız?
 7-Sizden  ihalede gözlemci olun daveti gelmediğinde, biz yinede ihale salonunun kapısında olup girmek isteyeceğiz. Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
8-İhale şartnamesinin tüm bankalara dağıtımında sorun yaşıyorsanız, bizim bunu sağlamamızı ister misiniz?
9- Eğer İhale 6000 civarı eğitim çalışanın olduğu bir yerde hayal kırıklığı yaratacak miktarda olursa, vicdanınızı nasıl rahatlatacaksınız?
10-Türk Eğitim Sen Eğitim Çalışanlarının menfaatine olacak her türlü çalışmada üstüne düşen herşeyi ama her şeyi yapmaya hazırdır. Türk Eğitim Sen' den yapmasını istediğiniz bir şey var mıdır? Varsa nedir?

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Muhtar DEMİRCİ
Afyon Türk Eğitim Sen Şube Yönetim Kurulu Adına