Listede, Afyonkarahisarlı akademisyen, doktor ve bilim adamı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 84. akademisyen olarak sırada yer aldı.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi Prof.Dr. Murat Alper, Researchgate.com 'da "Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6.000 akademisyen" çalışmasını güncelledi.

Listede, Afyonkarahisarlı akademisyon, doktor ve bilim adamı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 84. akademisyen olarak yer aldı.

Bu çalışmada Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenlerin 6-10 Şubat 2021'deki Google Scholar açık profillerine göre en çok atıf alan ve en yüksek H index'ine sahip ilk 6000 akademisyen açıklanmıştı. İlk versiyonun yayınlandığı tarihten 22 Şubat 2021 Saat 11:00'a kadar olan bildirimler düzeltilmiş ve yoğun güncellemeler yapılarak "Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6.000 akademisyen, Versiyon 2" olarak liste yeniden yayınlandı.

Türkiye'nni sayılı bilim adamları arasında yer alarak Afyonkarahisar'ı gurulandıran değerli bilim adamımız Sayın Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu'nu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.




Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu kimdir?..

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Kinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 1991-2016 yılları arasında başkan olarak görev yapmış olan Hakan Leblebicioğlu 1994 yılında doçent, 2000 yılında ise profesör olmuştur. Ondokuz Mayıs Üniversitesinde rektör yardımcılığı görevini yürütmüştür (2011-2014). 2018-19 yıllarında Samsun LİV Hastanesinde çalışmıştır. Halen Samsun VM Medicalpark Hastanesi Enfeksiyon hastalıkları Kliniğinde çalışmaktadır.

Hakan Leblebicioğlu, Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD), World Association of Medical Editors (WAME), Committee of Publication Ethics (COPE), American Society for Microbiology (ASM), European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases ESCMID Study Group for Viral Hepatitis (ESGVH) üyesi, (ESCMID) Study Group for Travel Medicine and Migration (ESGTIM) onursal başkanı ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) önceki başkanıdır. TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu (2004-2010) ve Tıpta Uzmanlık Kurulu (2008-2011) çalışmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı rehber hazırlama komitesi üyesi ve danışmanıdır.

Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials Dergisi kurucusu ve baş editörü, Travel Medicine and Infectious Disease editörüdür.

Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu’nun ulusal dergilerde yayınlanmış 76 makalesi, uluslararası dergilerde basılmış 173 yayını, 21 kitap editörlüğü ve 56 kitap bölümü mevcuttur. Altı uluslararası kitapta bölüm yazarıdır. Yayınlarına Science Citation Index (SCI) kapsamındaki dergilerde 4295 atıf yapılmıştır. H indeksi 33’dir.

Başlıca ilgi alanları, hastane enfeksiyonları, viral hepatitler ve zoonotik enfeksiyonlardır.

İletişim ve sunum teknikleri, proje ve makale yazımı konularında eğitimler vermiş, kurslar düzenlemiştir.

Hobi olarak fotoğrafçılık ile ilgilenmektedir.

İyi derecede ingilizce bilen Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, evli ve iki çocuk sahibidir.

Afyonhaber Özel Haber