Reklamcılık alanında geniş yer kaplayan pek çok malzeme ve materyal bulunur. Bu alanda sıklıkla kullanılan malzemelerden biri de pleksidir.

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları


Reklamcılık alanında geniş yer kaplayan pek çok malzeme ve materyal bulunur. Bu alanda sıklıkla kullanılan malzemelerden biri de pleksidir. Yapı olarak plastik bir şekilde karşınıza çıkan pleksi, renkli ve renksiz seçenekleri ile satışa sunulur. Bunun yanı sıra, plastik, saydam ya da yarı saydam şeklinde üretilen pleksi seçenekleri de bulunur. Kolayca işlem ve uygulama yapmaya müsait olan pleksi, kesme ve delme açısından sıkıntısız bir kullanım sunar.
Genel olarak pleksi, piyasada levha şekli ile satışa çıkarılır. Pleksiler çoğunlukla 1,5 mm ya da 2,5 mm kalınlığında karşınıza çıkan ve genelde plastik görünümlü bir malzemedir. Pleksi ile işlem yapılırken belli bir sıcaklık aralığına ihtiyaç duyulabilir. Bunun için genelde 90 -150 derece aralığında ısıtma uygulanarak malzemenin yumuşaması sağlanır. Diğer malzemelere ve özellikle cama kıyasla çok daha hafif ve dayanıklı bir görünüm sunar.
Pleksi termodinamik bir yapıya sahip olan ve yanmaya karşı dirençli bir görünüm sergileyen malzemeler arasında yer alır. Pleksi birçok form ve şekilde kullanıma sunulabilen bir malzeme olarak karşınıza çıkar. Buna göre pleksiyi opak- şeffaf ya da renkli-renksiz şekilde görmeniz mümkündür.
Pleksi levhalar çoğunlukla mimarlık ve dekorasyon alanlarında geniş bir yer kaplar. Kullanım alanına bağlı olarak birçok alanda plastik pleksi ile yapılmış ürünler görebilirsiniz. Mimarinin yanı sıra reklamcılık sektöründe de pleksi sıklıkla kullanılan malzemelerin başında yer alır. Bu nedenle, çoğu reklamcının hafif ve dayanıklı olması nedeniyle plastik pleksi kullandığını görebilirsiniz.
Pleksi Levha Özellikleri Nelerdir?
Özel ve farklı yapısı ile karşınıza çıkan pleksi pek çok ayrıcalığı bir arada sunuyor. Genel olarak dayanıklılığı ile bilinen pleksi levhalar farklı boyut seçenekleri ile kullanıma hazırlanır. Pleksiye ait genel özellikler aşağıdaki gibi sıralanabilir:
Pleksi ısı ile şekil alabilen özel bir yapıya sahiptir.
Kimyasal maddelere karşı dirençlidir.
Pleksi ultraviyole ışınlara karşı dirençli bir yapıya sahiptir.
Pleksi malzemesinin kalınlığına göre şekil alma süresi ve sıcaklık ihtiyacı değişebilir.
Cama kıyasla plastik yapılı pleksi çok daha dayanıklıdır.
Rengi solmayan pleksi hem iç hem de dış mekanlara kolayca uyum sağlar.
https://www.reklammalzemesi.com/