İnsan Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.İbrahim Yurdunuseven  Hain Terör Örgütü Pkk’nın yerleştirdiği patlayıcılarla yaşamını yitiren Ayaz ve Nupella için TBMM Genel Kurulunda konuştu.



Yurdunuseven; ‘’Tunceli'nin Ovacık ilçesi Bilgeç köyü Çakılyayla mezrasında 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu kardeşlerin, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerce araziye yerleştirilen patlayıcıya basmaları sonucu, ailelerinden, sevdiklerinden ve yaşamlarından koparılmıştır.

Maalesef ki bu elim olay, geçmişi bu tip hain saldırılarla dolu PKK’nın bebek ve çocuk katili yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Çocukların yaşam hakkı, en önemli temel insan haklarından birisi ve hukuk devletinin de temel değerlerindendir. Kanunen ve ahlaki olarak da dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu yaşam hakkının ellerinden alınması asla kabul edilemez.

Tüm bunlar göstermektedir ki Pkk’nın Kürt – Türk, Alevi – Sünni, Yetişkin – Çocuk diye bir ayrımı yoktur. Pkk bu devletin birliğine beraberliğine ve kardeşliğine kast eden hain bir terör örgütüdür. Çocuk katilidir.

İnsan Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyesi olarak Alçakça kurduğu tuzakla iki çocuğumuzun yaşam hakkını elinden alan başta eli kanlı PKK terör örgütü olmak üzere, teröre destek veren tüm kişi, grup ve terör örgütlerini lanetliyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.’’ dedi