Merkez Bankası'nın, politika faizini son üç toplantısında toplamda 4 puanlık düşüşle yüzde 15'e çekmesi, döviz kurlarını ateşledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor. Kur 13,4539 seviyesini görerek bir kez daha rekor kırdı. Euro/TL de 15,1643'ü gördü. TL salı günü gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) son faiz indiriminin ardından dolar yönünü yukarı çevirdi. Türk Lirası yeni güne de kayıplarla başladı.

ABD dolarının küresel bazda güç kazanması ve içeride gevşek para politikasına dair duruş, TL'nin güç kaybetmesine neden oluyor. Eylülden bu yana 400 baz puan faiz indirimi yapan TCMB'nin indirime devam edeceğinin sinyalini vermesi ve politik cepheden bu yönde mesajların devam etmesi TL'deki değer kaybının ana nedeni konumunda.

DOLAR 13 LİRAYI DA AŞTI

Dolar/TL günlük yüzde 14 yükselişle 13,4539 seviyesini görerek rekor tazeledi. Euro/TL de 15,1643'e çıkarak zirvesini yeniledi.

Türk Lirası salı günü gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu.

Döviz kurundaki sert yükseliş sonucunda dolar/TL'nin günlük yüzde 9'a dayanan artışı ve kurun son bir hafta içinde 10.06'dan 13.42'e kadar yükselmesi döviz bürolarını da etkiledi. Piyasadaki anlık volatilitenin fazla olması sebebiyle bazı döviz büroları satışı durdurarak sadece alım işlemi yaptı. Piyasada TL'nin fazla olduğunu belirten işlemciler, "İstikrar olmadığı için tahtayı kapatmak zorunda kaldık. Ne müşteri ne biz mağdur olalım" açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararı son bir hafta içerisinde piyasaları adeta alt-üst etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz-yüksek kur' politikasında kararlılığına ilişkin açıklamalarının ardından dolar/TL'de tarihi zirveyi yeniden güncellendi. Dolar kuru, an itibarıyla 13'e yükselirken euro 14,79'i gördü.