Spor şehri Afyonkarahisar'ımızı marka şehir haline getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in öncülüğünde Türkiye'de ilk kez şehrimizde düzenlenen Pıickleball Türkiye Turnuvası Akarçay'da başladı. 3 gün sürecek turnuva ardından başarılı sporcular ödüllendirilecek.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Spor şehri Afyonkarahisar'ımızı marka şehir haline getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in öncülüğünde Türkiye'de ilk kez şehrimizde düzenlenen Pıickleball Türkiye Turnuvası Akarçay'da başladı. 3 gün sürecek turnuva ardından başarılı sporcular ödüllendirilecek.

Sadece şehrimizde kortu Belediyemiz tarafından yapılan sahalar 7'den 77'ye her yaştaki sporcuyu ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda pickleball oynayan sporcular bu kez de Türkiye Turnuvasında buluştu. Belediyemiz ve Uluslararası Pickleball Federasyonu ( IFP) Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen yarışma gösteri maçı ile başladı. Takımlar, açılış maçlarında büyük mücadele sergiledi. Eğlenceli ve heyecanlı anların yaşandığı turnuva 7 Ağustos'ta final müsabakaları ve ödül töreni ile sona erecek.

Afyonkarahisar Zeybekleri halk oyunları gösterisinin de yapıldığı mücadelede sporculara destek vermek için Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, eşi Sevim Zeybek ve Başkan Yardımcımız Murat Öner'de programa katılım sağladı.

PICKLEBALL TÜRKİYE'DE İLK KEZ AFYONKARAHİSAR'DA

Türkiye'nin ilk ve tek Pickleball Spor Kulübü 2020 yılında, bu sporun Türkiye 'de ilk oynandığı yer yani Afyonkarahisar'da kuruldu. İlklerin Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in öncülüğünde pıckleball sporunun yaygınlaşması ve sevdirilmesi amacı ile de ilk pıckleball sahası Akarçay'da Belediyemiz tarafından hizmete sunulmuştur. İlk Türkiye Pickleball şampiyonası da Başkanımızın destekleri ve Uluslararası Pickleball Federasyonu ( IFP) Türkiye Temsilcisi Mustafa Türk'ün girişimleri ile şehrimizde yapılıyor. Geleneksel hale getirilecek Türkiye Turnuvası ardından bu alanda çeşitli şampiyonaların da yapılması hedefleniyor.

SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK

Açılış maçları yapılmadan önce sporculara başarılar dileyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek spora ve sporcuya her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Zeybek Başkan; Türkiye'de ilk kez bu sporun Afyonkarahisar'da kortunu ve turnuvasını yapmaktan ötürü mutlu ve gururluyuz. Her zaman spora ve sporcuya olan desteğimiz devam edecek. İlk kez Türkiye'de Afyonkarahisar'da hayata geçen ve kortu bulunan pıckleball sporunu şehrimizde yaygınlaştıracağız. Yediden yetmişe herkesi sportif faaliyet sahalarımıza sağlıklı yaşama ve spor yapmaya davet ediyorum. Tüm sporcularımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Uluslararası Pickleball Federasyonu ( IFP) Türkiye Temsilcisi Mustafa Türk'te açıklamasında Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.