Ahilik Haftası nedeni ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve beraberindeki heyet Çarşamba Pazarında esnafları ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

 

           Ahilik Haftası nedeni ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve beraberindeki heyet Çarşamba Pazarında esnafları ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş, pazarcı esnafını ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutladı. Esnaflarla bir süre sohbet edip, istek ve taleplerini dinleyen Başkan Yardımcımız Karakuş, bol kazanç temennisinde bulundu.

Çarşamba pazarında dualarla başlayan ziyarete; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, Berberler Odası Başkanı Suat Uygur, Sebzeciler ve Meyveciler odası Başkanı Veysel Gök, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Diler ile STK temsilcileri katıldı.

AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN

Ahilik Haftasının hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Yardımcımız Karakuş açıklamasında; “Ahilik haftasını malum hep beraber yaşıyoruz. Esnaf Odaları başkanlarımızla birlikte belediyemizin de destekleri ile ilimizde çeşitli etkinlikler planlandı. Çarşamba pazarımızı ziyaret ederek esnafımıza hayırlı işler diledik. Ahilik kültürünün Afyon'da devam ettiğini düşünüyoruz. Bu kültürün daha da gelişerek devam etmesi tek umudumuz, beklentimiz. Afyon esnafı ahlaklıdır, temizdir, düzenlidir, borcuna sadıktır. Biz bunları zaten biliyoruz. Bu alışkanlıkların artarak güzelleşerek devam etmesi bizim dileğimiz. Ahilik haftası kutlu olsun, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün ise konuşmasında; “Ahilik kültürünü yaşatmak adına 12'sinde başlayarak 18'ine kadar devam ettireceğimiz bu etkinlikler kapsamında belediyemiz ve esnaf odalarımızla programlarımıza başladık. Ahilik temsilcileri olarak esnaf odalarımız, birliğimiz bu kültürü bugün yaşadığımız gibi gelecek kuşaklara da aktarmamız adına geçmiş yıllara nazaran çok daha etkili ve daha çok esnafımıza ulaşarak sahada ulaşarak bu etkinliklerin yapmaya çalışıyoruz. Başta belediye başkanımız olmak üzere bütün Esnaf Odası başkanlarımıza ve özellikle esnaf kefalet kooperatifi başkanımıza da sizlerin aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum. Pazar yerimizi dualarla açtık, esnaf ziyaretimizi tamamladık. Ahilik kültürünü sadece senede bir defa değil birçok defa da tekrar ederek daha küçük yaşlara indirmek suretiyle yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın da müfredatlarında sokarak okullarımızda da verilmesini biz canı gönülden istiyoruz. Bunları zaman zaman gündeme getirdik, siyaset adamlarımıza da getirmek suretiyle bu kültürü biz artık yaşatmak durumundayız. Geçmiş yıllardan bu tarafa babadan oğula mesleğini devam ettiren kişi oranı yüzde 65 oranındayken bugün bu oran yüzde 13’lere düştü. Baba mesleğini devam ettirenlerin sayısı her geçen gün düşüyor biz özendirmeliyiz, esnafımıza para kazandırmalıyız ve bu kültürü yaşatmalıyız. Tüm esnaflarımızın Ahilik haftası kutlu olsun” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ahilik kültürünün yayılması maksadıyla çıkarmış olduğu bir yasa gereği bu hafta ahilik haftası. Bu kültürün yaygınlaştırılması lazım. Bu çerçevede Pazar yerimizi dualarla açtık. Esnafımıza hayırlı işler diliyoruz. Tabii ki ahilik kültürünün müfredata girmesi lazım. Bu konuda gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Belediyemiz bu konuda bizlere son derece yardımcı oluyor. Teşekkür ediyor, esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum” dedi.

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Veysel Gök ise “Senenin her gününü doğruluk dürüstlük birlik ve beraberlik kardeşliği içinde yaşayan ve yaşantısı ile de bunları müşterilerimize toplumumuza kazandıran esnafımız günü kutlu olsun. Gerekli yardım ve hizmetleri sunan Belediye Başkanımız ve oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ahilik kültürünün eğitim olarak da vurgulanması lazım. Esnafımızın Ahi günleri kutlu olsun teşekkür ederim” dedi.