PATATES ÜRETİCİSİ HAK ETTİĞİ DESTEĞİ YILLARDIR ALAMIYOR..!

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

"Patates üreticilerinin çilesi bitmiyor"

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'lıpatates üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, patates üreticisinin para kazanabilmesi için ihracata öncelik verilmesi gerektiğini belirterek, üreticilerin kanunen hak ettiği ancak yıllardır alamadığı desteğin bir an önce ödenmesi gerektiğini söyledi. 

PATATES ÜRETİCİSİ HAK ETTİĞİ DESTEĞİ YILLARDIR ALAMIYOR..!

Milletvekili Köksal, patatesin kilosunun 90 kuruşa mal olurken üreticinin kilosunu 50-60 kuruştan satabildiğini dile getirerek, "Afyonkarahisar ili Sandıklı, Şuhut ve Dinar ilçelerinde patates üreticilerinin çilesi bitmiyor. Bu yıl coronadan sonra, mayıs ayında yaşanan don felaketinin vurduğu patates üreticisi, bir yandan verim düşmesiyle uğraşırken bir yandan elindeki patatesi hak ettiği değere satmak için çabalıyor. Patatesin kilosu 90 kuruşa mal olurken üretici kilosunu 50-60 kuruştan satabilmekte. Patates üreticisinin para kazanabilmesi için ihracata öncelik verilmesi, kanunen hak ettiği ancak yıllardır alamadığı desteğin bir an önce üreticiye ödenmesi ve taban fiyatının bir yıl önceden açıklanması gerekiyor. Tarım Bakanına ve vicdan sahibi Afyonkarahisar’lı AKP milletvekillerine sesleniyorum: Eğer bu önlemler alınmazsa patatesten zarar eden üretici ekimi bırakacak ve bundan da hem üretici hem de tüketici zarar görecektir." diye konuştu.