Afyonkarahisar'da "Muhammed Aslan" ismiyle yönetilen sahte Facebook profilinden "Afyonkarahisar'da İslami cihad hareketi başladı" paylaşımı şaşkınlıkla karşılandı.



Yeniden Refah Partisi’nin Afyonkarahisar teşkilatının kurulma çalışmalarıyla ilgili bir resim paylaşılan sahte hesapta, resimlerin üstüne “Afyonkarahisar’da İslami cihad hareketi başladı” cümlesiyle verdi.



Kimin yönettiği belli olmayan sahte hesapta, Afyonkarahisar Erbakan Vakfı ve kurulma aşamasında olan Afyonkarahisar Yeniden Refah Partisiyle ilgili etkinlik ve haberler paylaşılıyor.



Fason hesapta, siyasi faaliyetlerin “İslami cihat hareketi başladı” diyerek dinin argümanların siyasete alet edilmesi ve suiistimal edilmesi şaşkınlıkla karşılandı.



Bu paylaşımı gören vatandaşlar, “Bu arkadaşlar neyin cihadını yapıyor, kime karşı İslami cihat yaptığını iddia ediyor. Dini terimlerin siyasette kullanılmasını doğru bulmuyoruz, siyasete alet edilen din en çok bizim dinimize ve dindar kesime zarar veriyor, İslam, cihat gibi kavramların siyasette kullanılmasını doğru bulmuyoruz” dediler.



NOT: Haberle ilgili olarak, Erbakan Vakfı İl Başkanı Afyonhaber'e ulaşmış, söz konusu sahte hesabın kendisi tarafından kontrol edilmediğini beyan etmiştir.