AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 87. İl Danışma Meclis toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay “En kısa sürede pandemiden kalan sıkıntıları atlatacak ve tarih yazacağız” dedi. 
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 87. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı eski Et Balık Kurumunda yapıldı.
 
 
“Milletimize ve İslam alemine hizmet etmeye devam edeceğiz”
 
Başkan Uluçay yaptığı konuşmada, “19 yıldır Ak parti ailesi içinde davamız uğruna çalışmaktan yorulmayan ve her seçimin diğerinden daha önemli olduğunun bilincinde olan dava arkadaşlarım; 2002 de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı dava yolculuğumuz sadece bir siyasi hareket değil Türk siyasi tarihinin dönüm noktasıdır. O günlerde bu cennet vatan, adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıktı, büyük bir bunalım ve krizlerden milletimizin AK Parti’ye verdiği destek sayesinde istikrar sahiline ayak bastı. 2023 seçimleri yolunda yine sizlerin gayreti ve milletimizin desteği ile hep birlikte milletimize ve tüm İslam alemine hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
 
“En kısa sürede pandemiden kalan sıkıntıları atlatacak ve tarih yazacağız”
 
“2020 Mart ayında başlayan pandemi nedeniyle danışma toplantılarımızı yapamadık” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; Hepimiz yakınlarımızı kaybettik. Buradan başta şehitlerimiz olmak üzere vefat edenlerimize rahmet niyaz ediyorum. Tüm dünyada olduğu gibi bizde pandemi sürecinde zor günler yaşadık, birçok ilkleri hep birlikte yaşadık. Ancak başta sağlık sektörü olmak üzere tüm dünyaya örnek olacak bir devlet olduğumuzu tüm dünyaya açıkça ilan ettik. Tabiki eksiklerimiz hatalarımız oldu çünkü tüm dünyaya hızla kaplayan virüs birçok ilkleri bize yaşattı. Önemli olan bu buhranlı dönemde yönetimi en iyi şekilde sağlamak ve üretimi durdurmamaktı. Hükümetimiz diğer ülkelerin başaramadığını başardı ve pandemi döneminde ihracat rakamlarımız artış gösterdi. Yatırımlarımız devam etti birçok yeni yatırımlar faaliyete geçirildi. Kıymetli dava arkadaşlarım Rabbime binlerce şükürler olsun ki Ayasofya camisi bu dönemde açıldı ve doğalgaz rezervi bu dönemde bulundu.  İnşallah sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde en kısa sürede pandemiden kalan sıkıntılarımızı atacak ve tarih yazmaya, en gelişmiş dünya ülkelerini bir bir geçmeye devam edeceğiz.
 
“İstişareye önem veren bir partiyiz”
 
Uluçay konuşmasında, “AK Parti’nin en önemli vasıflarından biri de istişaredir. İstişare kültürünün örneği olarak gördüğümüz danışma meclislerimiz söz alan herkes özgürce düşüncesini ifade edebiliyor. Dolayısıyla sizlerle şehrimizin sorunlarından ülke ve dünya politikalarına kadar her hususu samimiyetle görüşme, konuşma fırsatı buluyoruz. AK Parti en demokratik, fikir özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı ve işlerini istişare ile yönetenlerin partisidir. İstişare bizim inancımızın emrettiği bir uygulamadır. Bu yüzden bu toplantıların adı da danışma yani istişare meclisidir. Efendimiz’in sahabelerinden EbûHüreyre Hz. Peygamberimiz kadar istişareye önem veren bir kimse görmediğini söylemiştir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’e (s.a.s.) istişare etmeyi emretmiştir. Bu emirden dolayı da Hz. Peygamber, sadece kendi görüşüyle amel etmemiş, vahiy bulunmayan konularda ashabıyla istişare etmiştir. Nitekim Hz. Peygamber’in siyasi, ticari, cezai, ailevi vb. birçok alanda istişareleri mevcuttur. Bu vesileyle 87. istişare toplantımızın Afyonumuza ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.