AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Özkaya’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı;

Bizler büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. Hiç şüphe yok ki bu temsilin nesilden nesile aktarılmasında öğretmenler en kadim görevi üstlenmektedirler.

 

Toplumların inşasında yol gösterici olan öğretmenler, nesillerin yetişmesinde büyük rol üstlenmekte, hakları maddi ve manevi ödenemeyecek hizmetlerde bulunmaktadırlar.

 

Hz Peygamberimiz’e ilk emir olarak gelen ‘OKU!’ ayetinin mahiyet ve inancını idrak ederek, Hz Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.’ ifadesinin de farkındalığıyla eğitim alanındaki misyon ve vizyonunuzu genişletmekteyiz.

 

Asırlar boyunca alimlerine sahip çıkmış ecdadın devamı olarak bizler de, öğretmenlerimize hakettikleri değeri vermeye gayret ediyoruz.

 

Dün olduğu gibi bugün de ülkemizi bilgi toplumuna ve muasır medeniyetler seviyesine  ulaştırmak için, büyük bir sorumluluk ve bilinçle çalışan öğretmenlerimize güvenlerimizi sunuyoruz.

 

Demokratik ve müreffeh bir ülke olabilmek adına, eğitim alanında büyük hamleler yapmayı hedef alan ilerlemeyi sürekli kılmalıyız.

 

Bugün ders sıralarında var olan öğrencilerimiz, geleceğin modern ve dinamik mesleklerine sahip güvencelerimizi oluşturacaklardır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin ideal ve hedeflerini gerçekleştirme sorumluluğunu yüklediğimiz, mukaddes görevlerini ilk günkü aşkla ifa eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde başarılarının devamını diliyorum.