Yeni Dünya İş Kadınları Platformu’nun kadınlara hem istihdam sağlama hem de maddi ve manevi destek amacıyla akademisyen ve işveren kadınları bir araya getirdiği ‘Kadınlar Üretsin, Türkiye Büyüsün’ toplantılarına katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek istihdam çağrısını hatırlatarak kadınları, gençleri ve engellileri istihdam eden işletmelerin istihdam teşviklerinden 18 ay yararlanmalarının mümkün olduğunu belirtti. 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Yeni Dünya İş Kadınları Platformu’nun düzenlediği toplantı ve etkinliklere katıldı. ‘Kadınlar Üretsin, Türkiye Büyüsün’ sloganıyla İstanbul’da düzenlenen çalışma etkinlikler; çok sayıda akademisyen ve işveren kadınını bir araya getirirken, toplantıya katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, kadın istihdamının Türkiye’nin kalkınması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Kadınların toplumun yarısını oluşturduğu hatırlatan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, büyük hedeflere yürüyen Türkiye’nin güçlenmesi, gelişmesi ve kalkınması için toplumun tüm kesimlerinin el birliğiyle çalışması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin büyüme rakamları açısından üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi büyüme ramaklarımız iç ve dış fesat odaklarına karşı en güzel cevaptır.’ Bu büyümeyi sürdürmeli ve Türkiye düşmanlara karşı en iyi cevabı millet olarak yine biz vermeliyiz. Hem ülkemizin hem de vatandaşlarımızın yaşam standartlarının artışı açısından büyümeyi sürdürülebilir kılmalıyız. Bu önemli görevde kadınlarımıza da büyük görevler düşmektedir. AK Parti hükümetleri her zaman kadın istihdamını ve kadın girişimcileri desteklemiştir ve desteklemeyi sürdürecektir” dedi.

Gençlerin de katıldığı toplantı ve etkinliklerde gençlere tavsiyelerde bulunan AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, gençlerden girişimci ve cesaretli olmalarını istedi. Eğitimin önemini hatırlatan Milletvekili Özkal, gençlere eğitimlerini hem kendilerine hem de ülkelerine en yararlı olacak şekilde sürdürmelerini önerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm müesseselere iki ek istihdam çağrısını hatırlatan Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Kadınlar Üretsin, Türkiye Büyüsün” sloganıyla düzenlenen toplantıda tecrübelerimizi aktardık. Düşünen, üreten genç kadınlarla buluşmak, projeler üretmek geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Geçen yıl istihdam teşvikleriyle oldukça başarılı sonuçlar alındı. Bu yıl istihdam teşviklerini daha da geliştiriyoruz. Bu kapsamda imalat ve bilişim sektöründe mevcut istihdama eklenecek her bir çalışanın sigorta primleri ve vergileri karşılanacak. Kadınlarımız, 18-25 yaş arası gençlerimiz ve engellileri istihdam eden işletmelerimiz ise, teşvikten 18 ay boyunca yararlanabilecek. İŞKUR’un işbaşı eğitim programlarının süresini 3 aydan 6 aya kadar uzatmanın yanı sıra işbaşı eğitim programına katılan annelerimize de çocukları için ek maddi bakım desteği sağlıyoruz. AK Parti olarak kendi işini kuracaklara da vatandaşlarımızı istihdam edecek müteşebbislerimize de her zaman olduğu gibi bundan sonra da destek olmayı sürdüreceğiz.”