Restorasyonu tamamlanan Taşhan’ı ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve il kadın kolları yönetimiyle birlikte ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal; incelemelerde bulunduğu, Taşhan’ın restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın önemli bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal; termal turizmin yanı sıra turizmin, kültürel turizmle çeşitlendirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı. 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, restorasyonu tamamlanarak hizmete açılan Taşhan’da incelemelerde bulundu. Umurbey Mahallesi’nde Hoca Üveys Hanı olarak da anılan Taşhan’ı AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve il kadın kolları yönetimiyle birlikte ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, tarihi 300 yılı aşkın Taşhan’ın başarılı bir restorasyonla Afyonkarahisar’a kazandırıldığını söyledi. Taşhan’ın restorasyonunun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Milletvekili Özkal, aslına uygun bir restorasyonla tarihi mekanda Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılacağını belirtti. Kültür turizminin dünyada gelişen önemli bir turizm çeşidi olduğuna değinen Özkal, “Turizm artık çeşitleniyor. İnsanlar sadece deniz, kum güneş ya da kar ve kayak ile yetinmiyor. Termal turizmin başkenti Afyonkarahisarımızı, turizmimizi çeşitlendirerek daha fazla turist ağırlayan, ağırladığı turistlerden kent ekonomisine gelir sağlayan bir konuma taşımalıyız. Pek çok tarihi yapıya sahip Afyonkarahisarımız’da, Taşhan’ın restorasyonu ilimizin tarihinin korunması ve geliştirilmesi açısından oldukça önemli bir gelişme. Karahisar Kalesi’nden tarihi camilerimize, Bedesten ve Taşhan’dan Frig Vadisi’ne önemli bir tarihi kültürel turizm potansiyeline sahip Afyonkarahisarımızı daha iyi tanıtmalı, hem kültürel turizmin gelişmesi hem de kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yapmalıyız” dedi.

Taşhan’ın işletmeciliğini yapan İhsan Soysal’dan restorasyon ve işletmelerle ilgili bilgi alan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Taşhan’da açılmaya başlayan işletmeleri de ziyaret etti. Taşhan’daki dükkanların üçte ikisinden fazlasının dolduğunu anlatan İşletmeci İhsan Soysal, işletmecilerin büyük bölümünü de kadınların oluşturduğunu belirtti. Gece yarısına kadar açık olması planlanan Taşhan’da sık sık etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Soysal, Taşhan’da zaman zaman antika pazarı ile kadınların evlerinde yaptıkları el sanatlarını sergiledikleri ve sattıkları satış günleri olacağını kaydetti. Kadın işletmecilerin yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Hatice Özkal ise, özellikle el emeği göz nuru ürünlerin satılacağı satış gününün iyi düşünülmüş bir etkinlik olduğunu belirtti. Böylelikle kadınların hem ev ekonomisine katkı sağlayarak, emeklerini ekonomik kazanca dönüştüreceklerini hem de geleneksel el sanatlarını yaşatacaklarını vurgulayan Özkal, binlerce yıllık Türk tarihi içinde gelişen el sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara anlatılması gerektiğinin söyledi. Tarihi mekanların hem fiziki yapıları hem de içlerinde oluşturulacak alanlarla kültürel bir köprü olacağını vurgulayan Özkal, Taşhan’ın ve kent merkezindeki tarihi alanların termal tatile gelen misafirlere de tanıtılması gerektiğini aktardı.

Taşhan ve çevresindeki esnafla hem restorasyon hem de işleriyle ilgili sohbet eden Milletvekili Hatice Özkal, esnafın istek ve sorunlarını da dinledi.