AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Aquitaine Bölgesinde Brive ve Bordeaux kentlerindeki Türklerle buluştu. Yüzlerce kişinin katıldığı iftarlarda gurbetçi vatandaşlara seslenen Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türkiye’nin savunma sanayii ile sınır ötesi operasyonlarındaki başarısının dünyanın pek çok ülkesini rahatsız ettiğini hatırlattı. Güçlü Türkiye’den rahatsız olanların teröristlere korumaya aldığını kaydeden Özkal, 24 Haziran’da oyların güçlü Türkiye’den yana kullanılmasını istedi.

24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında gittiği Fransa’da yüzlerce gurbetçiyle bir araya gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal; sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yaptı. Sahurlarda gurbetçi vatandaşlar ve Afyonkarahisarlılarla, vatandaşların evlerinde bir araya gelen Milletvekili Hatice Dudu Özkal, iftarlarda ise toplu iftarlara katıldı. Orucunu çoğunluğu Afyonkarahisarlı yüzlerce Türk ile birlikte açan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Aquitaine Bölgesindeki Türklerin birlik ve beraberliğinin oldukça sevindirici olduğunu söyledi. DİTİB Camisinde Nevşehirli kadınların elleriyle hazırladığı iftar yemeğine katılarak, tüm vatandaşlarla tek tek konuşan Milletvekili Hatice Özkal, 24 Haziran seçimlerinin hem Türkiye hem de dünyanın farklı yerlerindeki Türkler ve Müslümanlar için önemli olduğunu anlattı. AK Parti hükümetlerinin dünyanın neresinde olursa olsun Türklere hizmet götürmeye, onların hakkını korumaya çalıştığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı gezilerine iş adamlarını da götürerek, hem iş dünyasının potansiyelini arttırmaya çalıştığını hem de işadamlarının sıkıntılarının çözümü için görüşmeler yaptığını hatırlattı. 1 Kasım seçimleri sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınan ilk yasalardan birinin gurbetçilere yönelik olduğunu da vurgulayan Milletvekili Özkal, Türkiye’de bulunan otomobillerin kalış süresinden gurbetçilere dövizli askerliğe pek çok sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu anlattı. Gurbetçilerin istek, sıkıntı ve taleplerini her zaman dinlemeyi sürdüreceklerini aktaran Özkal, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve AK Parti hükümetlerimiz her zaman gurbetçi vatandaşlarımız için yapılması gereken ne varsa onu yapmıştır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bizim oradaki elçilerimiz ve gücümüz olduğu inancıyla sizlerin hakkını savunduk, savunmaya devam edeceğiz” dedi.



Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile El-Bab operasyonunun ardından Kuzey Irak’ta adım adım Kandil’e ilerlediğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türkiye’nin bu operasyon ve harekatlarda sivillere zarar vermeden kısa sürede büyük başarılar almasının tüm dünyayı etkilediğini yazdı. Kendini büyük güç olarak tanımlayan ülkelerin bile bu kadar başarılı ve düzenli operasyonları icra edemediğini vurgulayan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, bu başarının ardında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kahraman Türk ordusunun kararlılığının yer aldığını aktardı. Sınır ötesi operasyonlarındaki başarısının dünyanın pek çok ülkesini rahatsız ettiğinin altını çizen Özkal, “Türkiye’nin başarıları pek çok ülkeye rahatsız etti. Operasyonel başarımızın yanında bu operasyonlarda yerli ve milli silahlarımızı kullanmamız, Türkiye’nin günden güne gelişen ve güçlenen milli savunma teknolojisi ve sanayisi güçlenen Türkiye’nin en büyük göstergelerinden biri. Güçlü Türkiye’den rahatsız olan bazı ülkeler, teröristleri korumaya aldı. FETÖ terör örgütü üyesi darbeci askerlere sığınma hakkı verenler, bu askerleri serbest bırakanlar bunun en temel göstergesidir. Türkiye güçlendikçe; Türkiye’den korkmaya ancak Türkiye’nin arkasından küçük hesaplarla hareket edecek ülkelerin en büyük korkusu Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Gurbette yaşayan siz değerli vatandaşlarımızdan 24 Haziran’da güçlü Türkiye’den yana kullanmanızdır. Güçlü Türkiye, istikrarla, kararlılıkla, cesaretle olur. Bunu sağlayacak da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’dir” ifadelerini kullandı.

İftar sonrası sivil toplum örgütleriyle de görüşen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal’ı,  Bordeaux’tan Aquitaine Bölgesi Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi üyeleri uğurladı.