Özel sağlık sigortası herhangi bir şekilde meydana gelen kaza ya da hastalık gibi istenmeyen durumlarda sağlık masraflarının güvence altına alınmasını sağlayan bir sigorta türüdür. Özel sağlık sigortası, eskiden bir lüks gibi görülüyor olsa da artık önemli bir ihtiyaçtır.  Özel sağlık sigortası 1 yıl süreyle yapılır. Yenilenmesi halinde devam ederken yenilenmemesi durumunda sona erer. Özel sağlık sigortasında SGK’lı olma zorunluluğu yoktur.

Özel Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Özel sağlık sigortası yaptırmanın çok fazla avantajları vardır. Aşağıda özel sağlık sigortası neleri kapsar? sıralanmıştır:

  • Özel sağlık sigortası, özel hastanelerdeki tedavi masraflarının karşılanmasını sağlar.
  • İstediğiniz herhangi bir anlaşmalı sağlık kurumundan bu hizmeti alabilirsiniz.
  • Vergi indirimi ile maddi açıdan avantaj sağlar.
  • Özel sağlık sigortası olan hastalar özel hastanelerden daha düşük fiyatlı tedavi imkanı elde eder.
  • Yurt dışındayken de tedavi masraflarını karşılar.
  • Aile sağlığı da güvence altına alınır.

Özel Sağlık Sigortası Şartları Nelerdir?

Özel sağlık sigortası poliçesi genel ve özel şartlar olmak üzere iki farklı şekilde hazırlanabilir. Genel şartların büyük bir bölümü tüm sigorta firmalarında aynıdır. Bu nedenle en iyi özel sağlık sigortası şeklinde bir tanımlama yapmak doğru olmayacaktır.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları

Özel sağlık sigortası fiyatları kişiye özel olarak belirlenir. Bu nedenle sigorta yaptırmadan önce hesaplama yaptırılması gerekir. Hesaplama esnasında yaş, sağlık durumu, cinsiyet gibi önemli hususlar göz önünde bulundurulur.

Özel Sağlık Sigortasının Kapsamı Nedir?

Özel sağlık sigortasının kapsamının genişletilebileceğini belirtmiştik. Dolayısıyla hangi sigorta firması seçilecekse öncelikli olarak sunmuş olduğu şartlar göz önünde bulundurulmalıdır. Özel sağlık sigortasında ayakta ya da yatarak tedavi teminatları vardır.

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Sağlık sigortası yaptırmak kolay ve pratik bir işlemdir. İnternet üzerinden kolayca yapılan bu işlem esnasında müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi alınması gerekir. Sigorta danışmanları gerekli olan tüm konular hakkında detaylı bilgi verecektir.

Özel sağlık sigortası, Türk vatandaşlarına yapılabildiği gibi oturma izni olan yabancı ülke vatandaşlarına da yapılabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak istediğinizde https://busigorta.com/ adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.