Bölgenin ilk ve tek göz nakli ameliyatlarını yapan Özel PARKHAYAT Hastanesi’nde yeni bir kornea (göz) nakli ameliyatı başarıyla yapıldı.

Görme bozukluğu şikayeti sebebiyle daha önceleri kendi memleketindeki hastanelere başvuran 27 yaşındaki yabancı uyruklu Jonia Salam’ın, yapılan muayeneler sonucunda korneasında bozuklukların meydana geldiği belirlendi. Kornea (göz) nakli yapılarak tedavi olabileceğini öğrenen Jonia ve ailesi, ameliyatın gerçekleştirilmesi için geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar’da bulunan PARKHAYAT Hastanesi’ne başvurdu. Yurtdışındaki bir göz bankasından havayolu aracılığıyla getirilen kornea dokusu, PARKHAYAT Hastanesi Göz Kliniği doktorlarından Op. Dr. Ali Arslan tarafından başarıyla gerçekleştirilen bir operasyonla hastaya nakledildi. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ali Arslan “Kornea dokusundaki deformasyonlardan dolayı görme bozukluğu yaşayan hastalarımız için Göz Bankası’ndan istekte bulunuyoruz. Gelen doku-organları, hastalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda onlara naklediyoruz. Halk arasında göz nakli olarak bilinen kornea nakli ameliyatları, bölgede bir tek PARKHAYAT Hastanesi Göz Kliniği tarafından yapılmaktadır” diyerek, bu konuda rahatsızlıkları bulunan hastaları tedavi etmek için her zaman hazır olduklarını belirtti.

Kornea Nakli (Keratoplasti)

Halk arasında göz nakli olarak bilinen Kornea Nakli (Keratoplasti), gözün renkli olan kısmı (İris) tabakasının önündeki şeffaf bir yapıya sahip olan kornea dokusunun, zarar görmesi veya hastalıklı bir hal alması durumlarında sağlıklı bir yapıya sahip olan yeni kornea dokusuyla değiştirildiği cerrahi bir prosedür olarak tanımlanmaktadır.