Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 Erasmus + Teklif Çağrısı döneminde Özel Park Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2019-1-TR01-KA102-064274 numaralı “Avrupa Geriatri Staj Uygulamaları ile İstihdam Ediliyoruz” adlı projesi kabul edilerek; 36.448,00 Avro hibe kazanmıştır.

Proje kapsamında 20 Hemşire Yardımcılığı dalında okuyan öğrencisi, 4 öğretmen refakatinde; Avusturya/Viyana, Çekya/Prag’a 14 günlük Geriatri Uygulamalı Eğitimleri konusunda beceri eğitimi alacaklardır. Öğrenciler proje yurt dışı ortaklarının bağlı kurumları olan hastane, rehabilitasyon merkezi, hasta bakım merkezlerinde Geriatri alanında uygulamalı beceri eğitimi, mesleki staj, gözlem, tetkik faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir.

Proje kapsamında öğrenciler yapılacak kültürel faaliyetlerle bu ülkeleri tanıma imkânı sağlanmış olacaklar ve Avrupa Birliğine üye olan bu ülkelerde yapılan faaliyetlerde öğrencilerimiz mesleki bilgilerini ve becerilerini artırma fırsatı elde edeceklerdir.

Yurtdışında kaldıkları süre içerisinde öğrencilerimiz İngilizce dil gelişimlerine katkı sağlamanın yanında Çekçe, Almanca dillerinde eğitimler alarak 2020 Avrupa Eğitim Stratejisi hükümlerine göre 2. yabancı dil öğrenmelerine ve sosyal ortamda anlaşabilecek seviyeyi yakalayabilecek fırsatları olabilecektir.

Proje, yararlanıcıların Çekya ve Avusturya’da aldıkları eğitimler ve belgelerle mezuniyetleri sonrasında iş piyasasında istihdam edilmelerinde olumlu katkı sağlayacaktır.

Kültürlerarası ortak paylaşımların neticesinde Avrupa’daki ülke kültürlerinin, iş hayatının, farklı dillerin, eğitim ve sağlık hizmetlerinin öğrenilmesi ile yararlanıcıların farkındalık düzeylerinin artmasına, bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunarak özgüvenlerini artmasına katkı sağlayacaktır.

Projemiz Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 Erasmus + Teklif Çağrısı döneminde Afyonkarahisar İlinde kabul gören projeler arasında olması bizleri gururlandırmakta olup; proje kurullarımız ve tüm katılımcılarımız tüm aktivitelerde örnek olma, disiplinle çalışmaları sürdürme yönünde süreci titizlikle takip etmektedirler. Önceki yıllardaki proje tecrübemiz ile projemizin ürünlerini amaçlarına uygun biçimde neticelendirecektir.

Öğrencilerimizin, Avrupalı olma ve Avrupalılaşma konularında önemli fikir sahibi olmalarını sağlayan projenin eğitim programları ve etkinlikleri başarı ile tamamlamalarını diler; Projede emeği geçen tüm paydaşlara, personele, katılımcı öğrencilerimize, yurtdışı alıcı ortaklarımız yöneticilerine ve çalışanlarına, katkılarını ve emeğini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkürü borç biliriz.

Özel Park Sağlık Koleji