rnrnOTUN ÜZERİNE ASFALT ASTARI DÖKÜLMESİrnOtun üzerine asfalt astarı dökülmesinin ardından oluşturulan inceleme komisyonu, yolda yapılan işlemlerin teknik açıdan uygun olduğu görüşünü bildirdi.rnAfyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

OTUN ÜZERİNE ASFALT ASTARI DÖKÜLMESİ
Otun üzerine asfalt astarı dökülmesinin ardından oluşturulan inceleme komisyonu, yolda yapılan işlemlerin teknik açıdan uygun olduğu görüşünü bildirdi.
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Çakıcı-Avdan köylerinin bağlantısını sağlayan yolda asfalt astarının otun üzerine dökülmesi ile ilgili olarak, İl Özel İdaresi’nce İnceleme Komisyonu oluşturulduğu bildirildi. Afyonkarahisar Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, İnceleme Komisyonu tarafından asfaltta bir inceleme yapıldığı ifade edildi. İnceleme Komisyonu’nun raporunda, “Yola dökülecek ikinci kat asfalt sathi kaplama için İl Özel İdaresi makine ve ekipmanı ile hazırlık yapıldığı ve mevcut yolun her iki tarafına ortalama 30 ile 50 santimetre genişliğinde asfalt malzemesi değil, astar serildiği, ancak malzeme tesliminin geç olması ve hava şartlarından dolayı ikinci kat asfaltın dökülemediği belirlenmiştir” denildi.
Yolda iddia edildiği gibi asfalt astarının otun üzerine dökülmediği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“İddia edildiği gibi serilen astar boşa gitmeyecek olup mevcut kaplamayı koruduğu gibi trafik açısından güvenli geçişi sağlayacaktır. Ayrıca söz konusu yolda ‘Ot üstüne asfalt dökülmesi’ ile ilgili olarak, asfalt distribütörü tarafından astarın basınçla püskürtülmesi sırasında malzeme 5-10 santimetre yayılıp yolun banket kısmının dışına taşma yapabilmektedir. 2012 yılı asfalt sezonunda söz konusu yolda ikinci kat asfalt sathi kaplama yapılırken astar serilmesine gerek olmaksızın asfalt dökümü yapılacaktır. Karayollarında da astarın serilerek bırakıldığı uygulamalar bulunmaktadır. Karayollarında astar verilen yol trafiğe kapanmaktadır. Ancak söz konusu yolda serilen astarın banket kenarlarında 30-50 santimetre arasında olduğu için yolun trafiğe kapanmasına gerek olmamaktadır. Sonuç olarak bahse konu yolda yapılan işlemlerin teknik açıdan uygun olduğu tespit edilmiştir.”