OTOBÜSDE UNUTULAN EŞYALAR Afyonkarahisar’da özel halk otobüslerinde unutulan eşyalar, görenleri şaşkına çeviriyor. Unutulan eşyalar arasında içinde meyve-sebze bulunan pazar arabası, bebek arabası, takma diş, ilaç, laptop, cep telefonu, gözlük ve araç anahtarları dahi bulunuyor.
Afyonkarahisar’da toplu taşıma alanında faaliyet gösteren özel halk otobüslerinde yolcuların unuttukları eşyalar her akşam sefer bitimlerinde tutanaklarla kayıt altına alındıktan sonra firmanın merkezindeki emanet depolarında muhafaza altına alındığını söyleyen Özel Halk Otobüsleri Halkla İlişkiler Sorumlusu Hakan Gökay, “Otobüslerimizde unutulan eşyaları sahiplerini gelene kadar işletmememizde 15 gün süre ile bekletiyoruz. 15 gün bekledikten sonra sahibi çıkmayan eşyaları makbuz karşılığında yoksul, mağdur vatandaşlara yardım eden Yarım Elma Derneğine makbuz karşılığında bağışlıyoruz” dedi.
Otobüslerde her türden eşyanın unutulduğunu söyleyen Gökay, “Bazen bizleri gün içerisinde arayarak ‘Ben otobüsünüzde sehpamı unuttum’ diyenler bile oluyor. Bizler 2 yıldır otobüslerimizde unutulan eşyalar arasında cep telefonu, gözlük, ev ve araç anahtarları ile birlikte içerisinde, sebze bulunan pazar arabasından tutunda, bebek arabası, takma diş, ilaç, laptopları, şemsiyeleri gördüğümüz gibi, ayakkabısının tekini bile unutan insanlar gördük” diye konuştu. GÖKTEN CEYLAN (İHA)