Vali Mustafa Tutulmaz 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen “Otizm Farkındalık Yürüyüşü ”ne katıldı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen “Otizm Farkındalık Yürüyüşü ”ne katıldı.

Anıtpark önünde başlayan ve Valilik önünde son bulan yürüyüşe Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra il müdürleri, kurum çalışanları, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Otizm Konusunda Duyarlı Davranalım

Otizmin farkındalığına katkıda bulunmak amacıyla yürüyüşe destek olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Yaradılış hiç birimizin elinde olan bir şey değil. Yaradılışımıza biz karar veremiyoruz. Her birimiz otist olarak dünyaya gelebilirdik. Ancak bizim şuna karar vermemiz gerekiyor. Yaradılışımız elimizde değil ama otizmli çocuklara yardım etmek elimizde. İşte bu yürüyüşte bu farkındalığı oluşturabilmek için yapılıyor. Herkesin bu konuda duyarlı hale gelmesi, otist çocuklara sahip çıkması, onların toplum içerisinde topluma faydalı bireyler haline gelebilmesi için bu etkinlik çok önemli. Devletimiz son zamanlarda sosyal devlet anlayışının bir sonucu olarak her türlü engelli bireyler ve özel eğitimle ilgili hususta son derece özverili davranıyor ve hiçbir kısıtlamaya gitmeden destek oluyor. Kurumlarımızda aileler ve çocukları topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Bu alanda çalışan kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak engelli kardeşlerimizle beraberiz. Allah onların yardımcısı olsun. Bizlerde her zaman onların yanlarında olalım” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla yürüyüş etkinliği tamamlandı.