Bolu’da güzel bir havada oynanan maça maalesef talihsiz bir şekilde yenik! başladık.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Bolu’da güzel bir havada oynanan maça maalesef talihsiz bir şekilde yenik! başladık.



Eskişehirspor maçından farklı olarak, Yasin cezasından sonra bu hafta onbirdeydi. Taşkın yoktu,orta sahada Nazmi,Yasin görev yaparken, Mehmet Sedef sağ bek olarak görev yaptı.



Osmanlıspor ilk atağında Hasan Kılıç’ın plasesi ile golü buldu ve maç bizim için 1-0 geride başladı. Golden sonra sağlı-sollu ataklarla bindiriyorduk ama gol kaydına muvaffak olamıyorduk. Yasin çok istekli başladı maça,takımımızı yönlendiriyordu. Ersel ve Mendy ile çok önemli iki pozisyondan yararlanamadık. Bayram’ın kafasını Karcemarskas müthiş kurtarınca top kornere çıktı.Kornerden gelen topu Nazmi kafayla kaleye gönderdi, kaleci Karce yine çıkardı, oluşan karambolde en son Ersel vurdu ve çizgiyi geçen topu hakem gol olarak santrayı gösterdi ve beraberliğe ulaştık.



Golden sonra geri çekildik, Osmanlıspor atakları yoğunlaşmaya başladı. Buldukları pozisyonlarda defans ve kaleci Bekir başarılıydı. Türker’in yokluğunda en zayıf alanımız sağ bek bölgemizdi. Tecrübeli futbolcu Burhan Eşer’le sağ tarafımızı çok rahat kullanıyorlardı. Mehmet Sedef orada çok zayıf kaldı. Sedef’in asıl yeri stoper ve orada çok daha verimli oluyor. İstanbulspor maçında sol bek oynamıştı ve acı bir tecrübe yaşamıştık.



Serhat Güller hoca Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışmanın anlamı yok. Mehmet Sedef’ten sağ bek ve sol bek olmuyor. Stoperde de çok iyi, Sezar’ın hakkını da Sezar’a (Sedef) verelim.



İlk yarının son bölümü Osmanlıspor üstünlüğünde geçti ve ilk yarı 1-1 sona erdi.



İkinci yarıya da kötü başlamadık pozisyonlar da buluyorduk buna karşın Osmanlıspor atakları da tehlikeli oluyordu, bunlardan birinde defansımıza çarpan top kaleci Bekir’i kontripiyede bırakarak ağlarımıza gitti ve durum 2-1 e geldi.



Golün sahibi Sinan’dı. 70 de Mendy’nin yerine Oltan oyuna dahil oldu. Beraberlik için ataklarımızı yoğunlaştırıyorduk. Bunlardan birinde 18 içinde Oltan’ın ayağına arkadan vuran Osmanlıspor oyuncusunun hareketi sonucu hakem penaltıya hükmetti ve 86 da topun başına geçen Oltan topla kaleciyi farklı köşelere gönderdi ve beraberliği sağladı 2-2.



Hemen arkasından Osmanlıspor atağında kaleci Bekir’in kurtardığı toptan sonra Osmanlıspor Kaptanı Numan, Mehmet Sedef’in gereksiz hareketiyle kendini çekmesi sonucu yere bıraktı ve penaltıyı takımına kazandırdı. Mehmet Sedef bu pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı gördü. Penaltıyı durarak kullanan Anıl takımını öne geçirdi 3-2.



Burada penaltını tekrarı gerekirdi. Beraberliği sağlamak için yeterli zaman da yoktu net pozisyonda oluşmadı. Kazanılan bir serbest vuruşu Ersel üstten auta gitti. Sonuçta bir puan bağıra bağıra gitti. Osmanlıspor zor bir deplasman her ne kadar maç Bolu’da oynanmış olsa da ancak bana göre Serhat hocanın hataları damga vurdu maça.



Taşkın’la başlamaması,Mehmet Sedef’le sağ beki oluşturması, takıma katkı sağlamayan Mendy’de ısrar edilmesi, Oltan’la başlanmaması bize göre yanlış kararlardı. Sinan çok tecrübeli bir oyuncu ancak ilk onbir oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Gole ihtiyacımız olan anlarda Yasin’i çıkarıp genç Enes’i alması da anlamsızdı. Aykut burada daha önce tercih edilebilirdi. Oltan santrafor,Ersel açık olarak düşünülmeli, Aykut da diğer açıkta oynatılabilir,Onur Ramazan kadroya girene kadar. Renato da defansta çok ağır kalıyor,cezası bittikten sonra defans göbeği Mehmet Sedef ve Bayram’dan oluşturulmalı.



Biz takımımızın daha iyi olmasını istiyor ve bu ligde kalıcı olmasını istiyoruz. Öneri ve eleştirilerimizde bunun için. Sonuçta beş dakika direnemeyip bir maçı daha kaybettik. İnşallah önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız maçta üç puan alır ve telafi ederiz..



Sağlık olsun diyerek nokta koyalım.





Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu