Uydukent’te 15 yıl önce yapılaşmanın başladığı Osmangazi Mahallesi’nin tüm yollarına sathi kaplama asfalt atıldı. Büyük bir bölümü 15 yıl sonra asfaltla tanışan mahalle halkı, büyük sevinç yaşadı.
Yıllardır tozun toprağın içerisinde, kendileri için lüks sayılabilecek, “balkonda oturma, balkonda çamaşır kurutma ve bahçede ürün yetiştirme” gibi birçok etkinliği yapamayan mahalle halkı, tüm yolların asfaltlanmasıyla, deyim yerindeyse yeni bir hayata merhaba dedi. 200 BİN METREKARE YOL ASFALTLANDI
Afyonkarahisar Belediyesi, Osmangazi Mahallesi’nin kalıplaşmış en büyük sorununa neşter vurdu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın hem altyapı hem üst yapıda başlattığı seferberlikten payını alan Osmangazi Mahallesi,’nin büyük bölümü 15 yıl sonra ilk kez asfaltla tanıştı. Yaklaşık bin hanenin bulunduğu ve 5 binden fazla kişinin yaşadığı mahallede yapılan asfaltlama çalışmalarında, 30 bin ton alt temel, 20 bin ton üst temel malzemesi kullanılarak yol zemini hazırlandı. 40 km’lik yol ağına sahip mahallenin 200 bin metrekareyi bulan tüm yolları sathi asfaltla kaplandı.
“ASFALTLANMADIK YOL BIRAKMADI”
Son üç dönemdir mahallenin muhtarlığını yapan İbrahim Yıldız’ın trafik kazası geçirmesi nedeniyle yaklaşık iki yıldır vekaleten muhtarlık görevini yürüten Mahalle Muhtarı Arif Zenger, mahalle halkı adına Başkan Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Daha önce, Milli Piyango yolu ile Cahar Dudayev Bulvarı’nın ve Kültür Merkezi’ne giden yolun asfalt olduğunu kaydeden Mahalle Muhtarı Arif Zenger, “İlk kez, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban mahallemizin sorunlarıyla bu kadar ilgilendi. Sağolsun mahallemizde asfaltlanmadık yol bırakmadı. Kendisine mahalle halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
“MAHALLEDE TOZ DİYE BİR ŞEY KALMADI”
Yaklaşık 15 yıl önce yapılaşmanın başladığı mahallenin yıllardır en büyük sorununun yollar olduğunu kaydeden Muhtar Zenger, “Geçmiş dönemlerde görev yapan belediye başkanlarına sık sık yol sorunumuzu iletmemize rağmen hep menfi cevaplar aldık. Bu seneye gelinceye kadar hep toz-toprak içinde yaşadık. Bu sorun, mahalle halkını o kadar rahatsız ediyordu ki hiçbir kimse camını-penceresini açamıyor, balkonunda oturamıyor ve çamaşırını kurutamıyordu. Mahallenin kadınları kışa hazırlık için sebzelerini dahi kurutamıyordu. Ancak yolların tamamen asfaltlanmasıyla artık mahallemizde toz diye bir şey kalmadı” diye konuştu.
“YOLLAR KÖTÜ, HALK PERİŞANDI”
Geçirdiği trafik kazası nedeniyle muhtarlık görevini Arif Zenger’e devreden mahallenin eski muhtarı İbrahim Yıldız ise asfaltlama çalışmalarından önce yolların çok kötü, halkın da çok perişan olduğunu söyledi. Geçmiş dönemlerde, yolların asfaltlanması için defalarca talepte bulunduklarını belirten Yıldız, “Her talebimizde, yollar kısım kısım yapılabiliyordu. Bu durum, halkın belli kısmını mutlu ederken, büyük çoğunluğunun tepkisini çekiyordu. Bu dönem mahallemizin tüm yolları yapıldı ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tüm mahalle halkının takdirini kazandı. İnsanlar yatıp kalkıp dua ediyor” dedi.
“UYDUKENT DEĞİŞMEYE BAŞLADI”
Başkan Burhanettin Çoban’ın göreve gelmesiyle Uydukent’te artık birtakım şeylerin değişmeye başladığını ifade eden Yıldız, “Uydukent, değişim ve gelişim noktasında bu dönem daha etkin olmaya başladı. Bu konuda gerçekten Başkanımıza müteşekkiriz. Bu değerlendirmede bulunurken sadece yol çalışmalarını dikkate almıyorum. Uydukent’in en büyük kazanımlarından biri de Akarçay’daki rekreasyon çalışması oldu ve gerçekten de çok harika oldu. Netice itibariyle mahallemize, kurulduğu günden bu yana bir çivi çakandan Allah razı olsun, bin çivi çakandan bin kere Allah razı olsun. Geçmiş belediye başkanları da bir şeyler yaptı, fakat bu dönem biraz daha güzel şeyler olmaya başladı” ifadelerini kullandı.
“BALKON SEFASI YAPMAYA BAŞLADIK”
14 yıldır Osmangazi Mahallesi’nde yaşayan Emekli Aşçı Erol Vural, yolların asfaltlanmasıyla tozdan kurtulduklarını söyledi. Yollar asfaltlanmadan önce birçok şeyden mahrum olduklarını belirten Erol Vural, “Yollarımız, daha önce tozdan geçilmiyordu. Mahalle kadınları evlerinin balkonuna çamaşırlarını asamıyordu. Evimizin balkonun da oturamıyorduk, bahçelerimizi ekemiyorduk. Çünkü ektiğimiz ürünler, yoldan geçen arabaların çıkardığı tozdan dolayı yetişmiyordu. Sağolsun Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, mahallemizin tüm yollarını asfaltlayarak bizi büyük bir sorundan kurtardı. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.