Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliği ile başlatılan Ödüllü Kitap Okuma Yarışması müracaatları başladı.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliği ile başlatılan Ödüllü Kitap Okuma Yarışması müracaatları başladı.

Müracaatları 15 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek olan yarışmanın,Sınav 27 Nisan 2019 tarihinde yapılacaktır.Dereceye giren öğrenciler hediyelerine 3 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan törenle kavuşacaklardır.

“Bütün kitaplar bir tek kitabın daha iyi anlaşılması için okunur.” Düsturu ile yola çıkılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kitap Okuma Yarışmasının geçen yıl yapılan Sınavına merkez ilçemizde bulunan okullarda okuyan 5200 öğrenci katılmıştır. Sınav il merkezinde proje yürütme kurulunca belirlenen 16 sınav merkezinde 270 öğretmenin gözetiminde başarı ile gerçekleştirilmiştir. Sınavda görev alan öğretmenlerin tamamının gönüllü olarak bu etkinliğe destek vermeleri dikkatlerden kaçmamıştır.





Üç ayrı kategoride yapılacak yarışmada, ortaokullarda 5. ve 6. sınıflar için ayrı, 7.ve 8. sınıflar için ayrı olmak üzere iki kategori belirlendi. 5. ve 6. sınıflar, kendi kategorisinde 7. ve 8. sınıflar kendi kategorisinde belirlenen tüm kitapları okuyacaklar. Sınav soruları okudukları bu kitaplardan oluşacak. Liselerde ise 9,10,11 ve 12. sınıflarda okuyan tüm öğrenciler için ortak bir kategori belirlendi. Liselerde okuyan öğrenciler bu kategori için belirlenen kitapları okuyacaklar ve okudukları kitaplardan sınavda sorumlu olacaklar. Yarışma sonunda okunan tüm kitaplar, okulların kütüphanelerine bağışlanacak.

Sınavın ardından kategorilerinde birinci olan öğrenciler, 1 bisiklet ile notebook, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler bisiklet ile tablet bilgisayar, ilk 40’a giren öğrencilere ise bisikletle ödüllendirilecek. Yarışma için belirlenen, öğrencilere dağıtılacak olan kitaplar Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilecek. Öğrencilerin okuyup sınava tabi tutulacağı kitaplar, okul idareleri tarafından öğrencilere dağıtılacak.

Öğrenciler müracaatlarını Okul idareleri vasıtasıyla gerçekleştireceklerdir.