AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyon Hilton Otel'de biraraya geldi.

Vali Gökmen Çiçek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada " Afyonkarahisar Teknofest 2022 için tek yürek oldu. Büyük Taarruz’un 100. Yılında Teknofest 2022’nin Afyonkarahisar’da yapılmasını istiyoruz. Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin il başkanı da bugün ortak sesle Teknofest 2022’yi Afyonkarahisar’a istedi." dedi.

Partilerin il başkanları, 2022 Teknofest'in Afyonkarahisar'da yapılması konusunda ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamda " Afyonkarahisar’ımızın geleceği için önem arzeden bir konuda açıklama yapmak üzere bir aradayız. Her birimizin hayata bakış açısı, dünya görüşü ve yaşanan sorunları giderme konusunda çözüm yollarımız farklı. Ancak “söz konusu Afyonkarahisar ve ilimizin geleceği olunca, birlikte hareket edilmesi kaçınılmazdır” diyerek bir araya geldik. 2022 yılında yapılacak olan TEKNOFEST’in 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ‘un 100. yılında,  Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesi, hem ilimiz hem de ülkemiz açısından çok önemlidir. Afyonkarahisar, İstiklal Savaşının zaferle sonuçlanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda çok önemli bir rol üstlenmiştir. Afyonkarahisar ili olarak, Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünde “İstikbal Göklerdedir” sözünden aldığımız feyzle ve sahip olduğumuz bütün imkanlarımızla TEKNOFEST’i istiyoruz. Aynı zamanda bu organizasyonun Zaferin 100. Yılında, Zaferin şehri Afyonkarahisar’da olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz." denildi.