Afyon'dan Orman'a can suyu!..

TBL'de liderlik için mücadele eden ve zirve takibini sürüdrmeye çalışan Afyon Belediyespor, kendi evinde OGM Ormanspor'a 69-65 yenilerek taraftarına beklenmedik bir şok yaşattı.

Pota altında ve dış şutlarda etkisiz bir oyun ortaya koyan Afyon Belediyespor, hakemlerin de zaman zaman verdiği yanlış kararlarla oyundan düşmesi ve OGM Ormanspor'un yakaladığı yüksek serilerle ligde son sıralardan kurtulma mücadelesi veren OGM Ormanspor'a kendi seyircisi önünde mağlup oldu.

Rakip OGM Ormanspor maç boyu serilerin yaşandığı mücadelede ilk çeyrek sonu ile ikinci çeyreğin başında 20-2'lik seri yakalamayı başarırken maç sonunu iyi oynayarak kazanmayı bildi. Bu galibiyetle OGM Ormanspor 7. galibiyetini alırken Afyon Belediyespor  ligdeki 3. mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmaya Afyon Belediyespor'un iki isabetiyle girildi. Ormanspor ise çabuk toparlanıp 8-2'lik seriyle üstünlüğü ele geçirdi. Afyon'un 9-2'lik seriyle cevap vermesi üstünlüğü yeniden Afyon Belediyespor'a taşıdı. Fakat çeyrek sonunu müthiş oynayan Ormanspor 11-0'lık seriyle ilk çeyreği 21-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Graves'in üçlüğüyle girilince seri de 14-0'a geldi. Hagins Afyon'u sıkıntıdan çıkaran isim oldu. Fakat Ormanspor 6-0'lık bir seri daha yakalayınca fark çift hanelere kadar çıktı. Bu dakikadan sonra müthiş savunma yapan Afyon Belediye rakibine kalan 7 dakikada saddece 3 sayı imkanı verirken 13-3'lük seriyle devre arasına 31-33 geride girdi.

Afyon üçüncü çeyreğin ikinci dakikasında Ormanspor'u yakaladı. Fakat Ormanspor yine 8-0'lık bir seriyle üstünlüğü eline aldı. Afyon yine rakibini 5 dakika kilitlerken farkı yavaş yavaş eritti. 14-2'lik seriyle Afyon Belediye öne geçti. Son çeyreğe ise Ormanspor 49-47 önde girdi.

Son çeyreğin ilk iki dakikası karşılıklı isabetlerle 51-51 eşitlikle geçti. İki takım da tecrübeli oyuncuları ile sayı bulurken üst üste faullerle skor biraz kısıtlı kaldı. Hagins'in aldığı teknik faulün ardından skor yeniden eşitlendi. Son 3 dakikaya girilirken Graves'in isabetiyle Ormanspor skoru 64-60'a getirdi. 1 dakika rakibine sayı imkanı vermeyen Ormanspor yine Graves ile farkı 6 sayıya çıkarınca mola geldi. Afyon Belediyespor, Hagins ile serbest atışların tekini isabete çevirebilince son 42 saniyeye 5 farkla girildi. Caner'in serbest atışıyla fark yeniden 6'ya çıktı. İbrahim Afyon'da kritik atışı değerlendiremedi. Graves ribaundu aldıktan sonra top kaybı yapınca refleks olarak faul yaptı ama sportmenlik dışı faul ile cezalandırıldı. Afyon'un eline rakibi yakalama şansı geçti ama Altan iki serbest atışı da kaçırdı. Ogün'ün üçlüğü de kaçarken Hagins hücum ribaund ile sonunda sayı üretebildi. Ormanspor molayla topu ileri taşıdı serbest atışlarda hata yapmayınca karşılaşmadan 69-65 galip ayrıldı.