rnBAKANLIK ZEYTİN DALI HAREKÂTINA DESTEK VERİYOR…

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesisleri başta olmak üzere inşa ettiği tesislerle insanımıza ve toprağımıza su temin eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı aynı zamanda ülkemizin bekasına da katkı sağlıyor.

Daha önce Fırat Kalkanı Harekâtı ile Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, Hakkâri Şemdinli ve Şırnak Kato Dağında yürütülen faaliyetlere destek veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, şimdi de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtına desteğini sürdürüyor.

TSK tarafından 20 Ocak Cumartesi günü Afrine yönelik olarak gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtına Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne ait 60 civarında iş makinası, kamyon ve treyler ile destek veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı ayrıca meteoroloji hususunda da harekâta katkı sağlıyor.

HAVA TAHMİN RAPORLARI KESİNTİSİZ OLARAK TSK İLE PAYLAŞILIYOR

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bakanlığa bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Kuzey Irak ve Suriye’deki bazı mevkilerin ayrıntılı hava tahmin raporları, bölgelerde özellikle hassas atış kabiliyetine sahip silah sistemleri ve hava harekâtları için meteorolojik veri ve rapor desteği, 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak TSK ile paylaşılıyor.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN BİR VAZİFE OLURSA ZAMAN KAYBETMEDEN GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülkemizin bekası için hem hükümetin hem de silahlı kuvvetlerin hiç tereddüt etmeden gerekli adımları attığını kaydederek şunları söyledi:

“Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, sınırlarımızın güvenliği için gerekli adımlar gerektiği anda atılıyor. Kahraman Mehmetçiklerimizin şimdi de Afrin için harekete geçti. Orada yürütülen faaliyetlere biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak araç-gereç, personel ve hava tahmini konusunda destek veriyoruz. Bundan sonra da üzerimize düşen bir vazife olursa zaman kaybetmeden gereken desteği vermeye hazırız.”



FIRAT KALKANI HAREKÂTINA DA DESTEK VERİLMİŞTİ

Bakanlık daha önce Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, Hakkâri Şemdinli ve Şırnak Kato Dağında yürütülen faaliyetlerde 127 adet iş makinası ve 250 adet personel ile çalışmalara katkıda bulunmuştu. Yine Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye’de Cerablus, El Rai, Elbab, Azez, Aktarin yerleşim yerlerinde toplam 20 adet iş makinası, ikmal ve nakil makinaları ve 45 adet personel ile faaliyetlere destek vermişti.

Ayrıca Suriye sınırında askeri yolların genişletilmesi ve modüler beton duvar yapımı İşleri, Suriye’den gelecek mülteciler için kamp yeri hazırlanması ve İdlib vilayetinde güvenlik maksatlı faaliyetlerde de DSİ’ye ait 76 iş makinası ve 160 personel görev almıştı.

BAKANLIK TARAFINDAN ASİ NEHRİ’NE SEDDE YAPILIYOR

Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye – Suriye sınır hattı boyunca hudut güvenliğinin sağlanması, yasadışı geçişlerin önlenmesi ve kaçakçılık ile etkin mücadelenin sağlanması için Asi Nehrinin ayırdığı 52 km’lik sınır hattının 35 km’lik kısmına sedde inşa ediliyor.  Şu ana kadar 800 metresi tamamlanan sedde inşaatında 40 adet iş makinası ve 60 adet personel ile çalışmalara devam ediliyor.