Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve diğer kurumlar tarafından inşa edilecek olan ve tamamlanan 20 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 13 Haziran Çarşamba günü Bolvadin ve Çay İlçeleri’nde düzenlenecek merasimlerde 104 milyon TL yatırım maliyetli 20 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

 

AFYONKARAHİSAR’A 104 MİLYON TL’LİK 20 TESİS

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 13 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’da Bolvadin Çarşı Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarının, Adalet Bakanlığı’nca inşa edilen Bolvadin Adalet Sarayının, Bolvadin Belediyesi tarafından inşa edilecek Konak Alaca Konutları Dönüşüm Projesi ile Heybeli Termal Jeotermal Alt Yapı Yenileme Projesinin temelini atacak.

 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Alkaloid Fabrikası Su Arıtma Tesisi, Öğrenci Yurdu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Özburun yol ve kaldırım inşaatı işlerinin yanı sıra belediye projelerinden oluşan 7 tesisin daha açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 15 adet tesis 87 milyon TL’ye mal edilecek.

 

Bolvadin’den sonra Çay’a geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 19.15’te Çağlayan Parkı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek 2 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarının temelini atacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nca inşa edilecek Eskişehir-Konya Hattında 8 Adet Sayding İşinin temelini atacak. Yine aynı merasimde Çay Çok Programlı Lisesi’nin açılışını gerçekleştirecek. Bu tesisler içinde 17 milyon TL harcama yapılacak.

 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çay’da düzenlenecek merasimin ardındanvatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar’da düzenlenecek bu iki merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 20 aileye gelir getirici tür, 9 aileye ORKÖY sertifikası ve 2 köye de çok maksatlı yangın söndürme tankeri verecek.

 

Ayrıca, Prof. Dr. Eroğlu 9.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

 

AFYONKARAHİSAR YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 2 köy taşkın zararlarından korunacak.  Eber regülatörünün rüsubat ile dolması önlenecek. Çay İlçesine eğitim tesisi; Bolvadin’e eğitim, emniyet ve alt yapı tesisleri kazandırılacak.

 

Ayrıca ormanlık alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.