Bir haber sitesi, neden kendi adını ve markasını sitesinni başlığına, açıklama kısmına yazmaz da çok okunan, marka olan bir haber sitesinin adını ve kelimelerini yazar. Maksat insanları yanlış siteye yönlendirmek, maksat dolandırmak, maksat sahtekarlık.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu


Bugüne kadar bankalar ve devletin resmi kurumlarının sitelerini taklit ederek vatandaşları dolandıran sahtekârlar, bu kez e-devlet adıyla dolandırıcılık yapıyor.

E-devlet logolu siteler üzerinden, 'Bankaların kredi kartı aidat iade işlemleri başlamıştır' şeklinde paylaşımlar yapan dolandırıcılar vatandaşların dalgınlıklarından faydalanıyor.

Biz bu satırlardan vatandaşlık görevimizi yerine getirip, vatandaşımızı uyarmak zorundayız... Evet, bu sahtekârlar kimsenin gözünün yaşına bakmadan dolandırıcılık yapmaya devam ediyor. Bunu en basit yoldan sosyal medya üzerinde verdikleri reklamlarla sağlıyorlar. Küçük paralar ile sosyal medyaya hatta arama motorlarına reklam veren dolandırıcılar, tuzaklarına vatandaşı çekerek kredi kartı bilgilerine ulaşıyor. Sahte sitelerde istenilen kart bilgilerini paylaştığınızda limitleriniz boşaltılıyor. Peki, sahtekârların bu kadar çoğaldığı teknoloji çağında ne gibi önlemler alınmalı...

Uzmanlar, öncelikle bir sitenin SSL sertifikasının olup/olmadığının kontrol edilmesini istiyor. Bu adres çubuğunda kolay bir şekilde fark edilebiliyor. Yeşil bir güvenlik kilidi var ise site güvenilir demektir... Lakin olay sadece bununla bitmiyor çünkü sahtekârlar bunu da taklit edebiliyor. Bunun için en çok dikkat etmeniz gereken yer domain adresi... 

Buna benzer dolandırıcılık, sahtekarlık olayı Afyon'da da yaşanıyor. Afyon'da haber sitesi olrak yayın yapan bazı internet sayfaları, kendi adı ve markalarını değil, başka sitelerin marka ve adlarının başlık ve açıklama olarak kullanıyor. Burada amaç internet okuyucusu dolandırmak, yani açıkça hile yapmak, sahtekarlık yapmak.

Bir haber sitesi, neden kendi adını ve markasını sitesinni başlığına, açıklama kısmına yazmaz da çok okunan, marka olan bir haber sitesinin adını ve kelimelerini yazar. Maksat insanları yanlış siteye yönlendirmek, maksat dolandırmak, maksat sahtekarlık.

Ha sahte e-devlet sitesi yapıp insaları dolandırmışsın, ha başka sitelerinin markalarını çalıp, kendi markanı kullanmayıp sahtekarlık yapmışsın.

Onun için Afyonlu internet kullanıcıları uyanık olmalı, dikkatli olmalı, Google aramaalrında girdikleri sitenin orijinal olmasına ve domain adreslerine dikkat etsinler. Bu sahtekarların, dolandırıcıların tuzağına düşmesinler, yanlış ve sahte internet sitelerine girmesinler.

afyon postası, afyonpostası, afyonpostasi, afyon postasi