MEB uzaktan eğitimi EBA'yla vermeye çalışsa da, bazı okul müdürlerinin öğretmenleri ders vermeye zorlaması sonucu kullandıkları Zoom adlı online video konferans programı büyük bir tehlikeyle yüz yüze bırakıyor. Müdürler, öğretmenleri sistemi ücretsiz diye teşvik etse de, Zoom Meeting adlı programa bağlanan bazı öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapmaya başladı. Öğretmenler bu kesintinin sebebini anlayamazken Bakan Selçuk, 81 il müdürünü bu sabah konuyla ilgili acil online toplantıya çağırdı.

Öğretmen ve öğrenciler için 'zoom' tehlikesi! Bakan Selçuk'tan acil toplantı çağrısı
Milli Eğitim Bakanlığı, ısrarla EBA’yı tavsiye etse de yurt genelinde çok sayıda il, ilçe ve okul müdürü öğretmenleri yurt dışı bağlantılı online ders yapma imkanı sağlayan programlara yönlendiriyor.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre bu programlardan biri de Zoom Meeting. Ancak geçtiğimiz hafta cinsel içerikli, ırkçı nefret söylemi içeren mesajlar bir anda sosyal medyada yayılan ve hacklenen şirket hakkında New York Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

ÖĞRETMENLERDEN ÜCRET KESİNTİSİ

Türkiye genelinde binlerce öğretmen, yöneticilerinin ve okul idarelerinin canlı ders baskısı nedeniyle Zoom programına girme konusunda yönlendirmesiyle söz konusu programı kullanmaya başladı.