Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pandemi dolayısıyla online olarak düzenlenen Satranç turnuvasına katılan öğrenciler, ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in elinden aldı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pandemi dolayısıyla online olarak düzenlenen Satranç turnuvasına katılan öğrenciler, ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in elinden aldı.
 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Turnuvasına 100’e yakın yarışmacı katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, ailelerin katıldığı ödül töreninde yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, pandemi dolayısıyla evlerinden katılarak yarışmaya renk katan tüm satranç sever miniklerimize teşekkür ederken, dereceye girenleri tebrik etti.

“KATILIM YÜKSEK OLDU”

Gençlerimizin bu tür spor organizasyonlarında yer almasının önemine dikkat çeken Zeybek Başkan, “Sizler okullarınızdan uzak kaldınız. Arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi özlediniz. İnşallah normalleştiğimiz günlere tekrar döneceğiz. Bu döneme kadar sizler de maske, mesafe ve hijyene çok dikkat etmelisiniz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu dönemde evlerinde en çok sıkılan çocuklarımıza yönelik bir etkinlik, satranç turnuvası düzenlemek istedik. Katılım oldukça yüksek oldu. Bu bizi mutlu etti.” dedi.

“SATRANÇ STRATEJİSİ ÇOCUKLARIMIZA ÖNEMLİ ZİHİNSEL KATKILAR SAĞLIYOR”

Satranç oynamanın zihinsel gelişime önemli katkı sağladığını, matematiksel zekanın gelişimini hızlandırdığını söyleyen Başkan Zeybek, çocuklardan satranç oynamaya devam etmelerini istedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Satranç önemli bir zeka oyunu. İçerisinde bulunduğumuz çağ, bilişim çağı. Onun için gençlerimiz, bilgisayar yazılımlarına yönleniyorlar. Satranç stratejisi, hamlesi çocuklarımıza önemli zihinsel katkılar sağlıyor. Çocuklarımıza satranç oynamayı bu tür turnuvalara katılmayı tavsiye ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı ve Türkiye Satranç Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Vekili Gökhan Çoban ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenler, Belediye BaşkanıMehmet Zeybek, Başkan Yardımcısı Murat Öner, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı ve Türkiye Satranç Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Vekili Gökhan Çoban'ın elinden ödüllerini aldı.