Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, toplumu oluşturan her bireyin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler o insanlara ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden biridir. Sosyal ve kültürel sorunları bulunan engelli kardeşlerimizin daha üretken ve bağımsız bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamalıyız. Engelli kardeşlerimizin sorunu, hepimizin sorunudur” ifadelerini kullandı.
“HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIK”
Afyonkarahisar Belediyesi olarak, imkânlar doğrultusunda engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduklarını bildiren Başkan Çoban, “Görevde olduğumuz 3,5 yılda, 232 engelli vatandaşımıza akülü araç, 103 engelli vatandaşımıza da tekerlikli sandalye dağıttık. Belediye Yardım Birimimiz aracılığıyla maddi durumu iyi olmayan engelli vatandaşlarımıza, 3 ayda bir gıda yardımı, kış öncesi kömür yardımı, okul dönemlerinde kırtasiye yardımı ve bayram dönemlerinde bayram yardımları yaptık. Bu şekilde belli periyotlar halinde engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık” dedi.
“YAŞAM STANDARTLARINI ARTTIRDIK”
Yapılan çalışmalarla engelli bireylerin yaşam standartlarını arttırmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Çoban mesajında şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizi geleceğe hazırladığımız bu dönemde, yaptığımız çalışmalarda engelli bireylerimizi asla unutmadık. Örneğin, Dumlupınar 2. Cadde’de yaptığımız yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarında, engelli vatandaşlarımız için yürüyüş yolu oluşturduk. Bu ve bunun gibi birçok çalışmayla engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını arttırmaya çalıştık. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum”