Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, ilimizin trafik sorununa neşter vuracak. Zeybek, hafif raylı sistemler ile akıllı ve katlı otopark sistemlerini faaliyete geçirerek trafikte ciddi bir rahatlama sağlayacak.

 

Şehrimizin başlıca sorunlarından biri olan trafiğe AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek çözüm getirecek. Afyonkarahisar’ın çehresini değiştirmek adına çantasında çok sayıda proje ile sahalara inen Zeybek, bu projeleri bir bir açıklamaya başladı.

 

Öncelik trafik ve otopark

“Şehrimizin geleceğine hepimiz birlikte imza atacağız” diyen Zeybek, önceliği trafiğe verecek. Zeybek yaptığı açıklamada, “Şehrimizdeki trafik, ulaşım, otopark meselesini öncelikli olarak çözeceğiz. Destek sizden Allah'ın izniyle başarmak bizden! Hafif raylı sistem ve akıllı otoparklarla şehir merkezimizdeki trafik ulaşım otoparkın meselesini öncelikle çözeceğiz” dedi.

 

3 bin 750 araçlık akıllı ve katlı otopark yapılacak

Otoparklardan birinin Basın Caddesi güzergâhında olacağını kaydeden Zeybek şöyle konuştu: “Bu otopark 550 araçlık otopark akıllı otopark olarak faaliyet gösterecek. Yüzbaşı Agâh Caddesi güzergâhında 800 araçlık da bir akıllı otopark olacak. Bununla birlikte Kadınana Caddesi güzergâhında da 1300 araçlık akıllı otopark hizmet verecek. Kurtuluş Caddesi güzergâhında da 800 araçlık akıllı otopark olacak. Yeşilyol Caddesi'nde de 300 araçlık katlı otopark yapılacak. Toplamda 3750 araçlık akıllı ve katlı otopark yapılacak. Otomatik ve kullanışlı bir sistem olan akıllı otopark, güvenli bir park sistemi sağlayacak.”

 

Hafif raylı sistemlerle trafiğin yükü azalacak

Zeybek’in çantasındaki bir diğer proje de hafif raylı sistemler projesi. Zeybek, “Şehrimizin yoğun trafiğini azaltmak amacıyla Erenler Mahallesi, Devlet Hastanesi, Termal turizm bölgesi, Kanlıca, Ataköy, Harbiş ve Esentepe’yi kapsayan hafif raylı sistem ile ulaşım sorunları çözüme kavuşacak” dedi.