Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı Ömer ELÇİ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı Ömer ELÇİ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı tarih olan 10 Ocak’ın bir dayanışma günü olduğunu vurgulayan Elçi, şunları kaydetti:

“Zor koşullar altında kamu adına görev yapan basın çalışanlarının özlük hakları ve iş güvencelerine ilişkin yapılabilecekler gözden geçirilmelidir. Basın çalışanları ekonomik ve sosyal olarak kendini güvende hissetmelidir. Özgür basın olmazsa özgür toplumdan bahsedemeyiz. Ayrıca internet medyasına ve radyo ve televizyon kuruluşlarına da gerekli önemin verilmesi, Devlet desteğinin verilmesi ile basın sektörünün gelişmesi için önem arz etmektedir.”

Afyonkarahisar basınının Anadolu’da önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan AFİMED Başkanı Ömer Elçi, şöyle devam etti:“Afyonkarahisar basını, gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve Türkiye’de saygın bir yere sahiptir. Basın çalışanlarımız içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedirler.”

 Özgür, bağımsız ve demokrasiden yana olan Türk basınının gücünü 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında tüm dünyanın gördüğünü hatırlatan Elçi; Basın kuruluşlarımızın ve gazetecilerimizin ne kadar önemli bir görev yaptıklarını ülke olarak 15 Temmuz gecesi çok net görmüş bulunmaktayız. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimini aziz milletimize radyo televizyon internet medyası ve sosyal medya duyurmuştur. . Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın aziz milletimizi meydanlara daveti ile radyo tv, sosyal medyadan  milletimize ulaştı ve milyonlar sokağa indi. Hain darbe girişimi başarısız olana kadar mikrofon başında Radyo 03 ve Armoni FM ortak yayını AFİMED Genel Yayın Yönetmeni Arif Yağcı ve Armoni FM sahibi Yüksel Elçi sunumlarıyla yapılan canlı yayın, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği RATEM'in “Medya ve Demokrasi Etkinliği”nde Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden ödül almıştır. Basın kuruluşlarımız ve gazetecilerimiz, darbe girişiminin bastırılmasında çok önemli bir görev üstlenmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm meslektaşlarımın 10  Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum.” dedi