2'nci Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bekir Koçak ve yönetimi, önceki gün bir ailesinin ilimizde yolda kalması ve geceyi soğukta geçirmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

2’nci küçük sanayi sitesinde meydana gelen olayla ilgili detaylı bilgiler veren  2'nci Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bekir Koçak, yapılan haberler ve sosyal medyada yapılan yorumlar üzerine açıklama yaptı.

Farklı yerlere çekildi

Sosyal medyada trafik yardımlaşma grubuna atmış olduğu fotoğraf ile ilgili basın açıklaması yapma gereğini duyduğunu belirten Bekir Koçak, “Sosyal medyadaki paylaşımımdan sonra basına yansıyan aile ile ilgili haberler ve sosyal medyadaki yorumlar oldukça farklı konuları beraberinde getirdi.”dedi.Bir insanlık dramı olan konunun bir reklam ve bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ve bu konuda 153 zabıta 155 polis çağrı merkezinde ses kaydının mevcut olduğunu söyleyen Koçak;  “Bu aile İzmir yolunda araçlarındaki arıza nedeniyle yolda kalmış bir kurtarıcı ile 2.küçük sanayi sitemizdeki ustamıza getirilmiş.  Ancak kurtarma aracının bedelini ödememesi üzerine bir tartışma yaşandığı bunun üzerine ustamız da ödeme konusunda iyi niyetli olmadıkları için ben bu aracın ustası değilim zaten vakit geç oldu ben sizi başka bir ustaya göndereceğim dediğini ustamızdan öğrendik.Ve bunun üzerine biz burada sabahlayalım deyip o mekandan ayrılmamışlar orada konaklamak istediklerini hem ustaya hem de bizim site personeline bildirmişler. Tamirci ustanın komşusu olan esnafımızda kendi işyeri önünde konaklamalarından ve ateş yakmalarından dolayı rahatsız olarak konuyu site personelimize bildirmiştir. Orada kalmasınlar polis veya zabıta ekiplerine bildirilmesini istemiş. personelimizde 155 ve 153 ihbar hatlarını aramaları üzerine polis ekipleri gelerek sorgularını yapmışlardır.”dedi.

Koçak: “Ancak bu ailenin kalmalarına yer gösterilememesi üzerine personelinden istediği fotoğrafı gördüğünde aile olduğunu fark etmesi  üzerine kendisi tarafından sosyal medyada paylaşım yaptığını ve  fotoğrafa yapılan yorumları gören kurtarıcı firması olan kişi ve diğer yardımseverler bu aileyi sahiplenmeye teşebbüs ettiğini ve götürdüğü tesislerde yer bulamaması üzerine kurtarıcı firması kendi işyerine ait bir mekanda misafir ettiğini söyleyen Koçak; “ Ancak sosyal medyada bir parti kimliği ile yorumlarda bulunan kişi misafirhanemiz olmadığı halde misafirhanemiz varmış da almamışız ve sanayi sitesinden kovmuşuz gibi ifadeler kullanarak site başkanı Bekir Koçak’ ı ve yönetim kurulunu karalama girişiminde bulunmuşlar ve paylaşımlarından görülmek üzere kendi teşkilatlarına ve şahıslarına prim çıkarmaya çalışmışlardır. Bizler site yönetimi olarak sitemiz içerisinde kimliği belirsiz kişi ve kişileri barındırmıyoruz.  Ancak Emniyet güçlerimiz tarafından GBT sorgusu yapılan kimseler için zamana ve mevsimine ve hava şartlarına göre sitemizde konaklamak isteyenlere misafir kalmalarını sağlayıp yer gösteriyoruz. Ve zaman zaman sosyal medyamızdan ise sanayi esnafımıza işyerinde konaklaması gereken misafirlerini idare binamıza bildirmeleri konusunda gerekli uyarılarımızda yapılmıştır”dedi





TÜRKELİ GAZETESİ