Kayseri’den İzmir’e gitmekte olan ruhsatsız yolcu otobüsü Afyonkarahisar’da polis tarafından bağlanınca, 52 yolcu gönderilen yeni otobüsü 5 saat beklemek zorunda kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Kayseri’den İzmir’e gitmek üzere 18:00’de yola çıkan ruhsatsız otobüs gece 04:00 sıralarında Afyonkarahisar’da dinlenme tesisinde polis tarafından durduruldu. Yolculardan Hatice Alagöz, otobüste yaşlılar ve çocukların da bulunduğu toplam 52 kişinin olduğunu aktararak, Kayseri’den İzmir’e gitmek üzere yola çıktıklarını dile getirdi.
Gece 04:00’te aracın bağlanarak götürülmesi üzerine firma tarafından yeni bir araç gönderileceğinin söylemesine rağmen 5 saattir mağdur olarak dinlenme tesisinde beklediklerini söyleyen Alagöz, kendilerine hiçbir konaklama sağlanmadığını ve masrafların kendi ceplerinden çıktığını ifade etti. Alagöz, “Otobüs Kayseri’den kaçak bir şekilde gelerek bizim sağlığımızla oynandı. Bu kadar insanın can güvenliğini tehlikeye attı. Kayseri’den itibaren hiçbir terminalde durmadı yolcuları yoldan aldı, durumdan şüphelendik ama gerçeği Afyonkarahisar’da polis tarafından durdurulunca anladık. Pazartesi ilk işimiz bu firma hakkında suç duyurusunda bulunmak olacak. Bu firmayı tüketici haklarına şikayet ederek maddi manevi suç duyurusunda bulunacağız” dedi. MERVE MORKAYA (İHA)