Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender KARAASLAN, dün Atatürk İlkokulunda bir öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmenle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Okullarda Yaşanan Şiddete Son Verilmelidir!, Atatürk İlkokulunda görev yapan üyemiz Cesur Hasırcı görev yaptığı okula gelen bir veli tarafından darp edilmiştir. Öğretmenimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz." denildi.

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

"
Yıllardır okullarda yaşanan şiddet olayları, kavgalar, çeteleşmenin gittikçe büyüyen bir tehdit haline gelmesi karşısında bugüne kadar gerekli adımları atmayıp şiddet olaylarına kayıtsız kalanlar, bir meslektaşımızın daha şiddete uğramasına neden olmuşlardır.

Meslektaşımızın yaşadığı bu olay, tüm eleştiri ve uyarılarımıza rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikalardır.

Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir.

Bu şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

22.10.2021 Cuma günü saat 08.45’de yaşanan şiddet olayını kınamak ve arkadaşımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek amacıyla bir basın açıklaması yapacağız. Atatürk İlkokulu önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm halkımızı destek vermeye çağırıyoruz.

Eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, saldırı sonucu yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Atatürk İlkokulu öğretmeni Cesur HASIRCI arkadaşımızın ailesine, çalışma arkadaşlarına ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun diyoruz.

Eğitim Sen ailesi olarak Cesur öğretmenimizin yanında, her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz."