İlimiz merkez ilçede bulunan anaokulu, ilköğretim okulu ve diğer kurum müdürleri toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, kendisini tanıtan İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, toplantıya katılan okul ve kurum müdürleri ile tek tek tanıştı. İlimizdeki okulöncesi ve ilköğretimde çağ nüfusuna göre okullulaşma oranlarına değinen Yalçın, bu oranların elbirliğiyle yükseltilmesi gerektiği üzerinde durdu. “BAŞARI DÜZEYİ DAHA DA YÜKSELTİLMELİ”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul öncesi eğitimin daha da yaygınlaştırılacağını ve gelecek öğretim yılı başından itibaren taşımalı eğitim kapsamına alınacağını, Afyon’da ilköğretim sonrası belli bir trend içerisinde yakalanan başarı düzeyinin daha da yükseltilmesi için bundan sonra da işbirliği içerisinde çalışılacağını, mevcut projelere devam edileceğini ve yeni projeler üretilmesi gerektiğini belirtti. ‘Okullar Hayat Olsun’ projesinin çok önemsendiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, “Bu proje ilimiz genelinde de etkin bir şekilde siz değerli eğitim yöneticileri tarafından uygulanarak hayata geçirilecektir” dedi.