İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürüm Mustafa Koçak, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri, Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlerimiz ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri katıldı.





Okul Müdürleri ile yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek il merkezi ve ilçelerde Mesleki ve Teknik Eğitimle ilgili yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri değerlendirildi. 2023 Eğitim Vizyonu'nda Mesleki ve Teknik Eğitimin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gözden geçirildi.

Toplantıda Şube Müdürü Mustafa Koçak gündem maddeleri hakkında bilgiler vererek Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün titizlikle üzerinde durduğu öğrenci devamsızlığının azaltılması için il çalışma planında yer alan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Kimyevi ürünleri (Deterjan, Sıvı Sabun, Yüzey Temizleyici, Çamaşır suyu v.b.) ürettiğini ve satış aşamasında olduğunu, Mobilya Malzemelerinin ise Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ürettim aşamasına geçtiğini belirtti. İlçelerdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde de Döner Sermaye İşletmesi açılması ve ilçelerimizin şartlarına uygun alanlarda üretime geçilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğinin altını çizdi. Yalçın, Mesleğim Hayatım Portalının aktif kullanılması ve verilerin güncellenmesi gerekliliğini belirterek 2-3-4 Haziran 2020 de yapılacak olan Proje Yarışmalarına azami ölçüde katılımın sağlanmasını istedi.

Her okulumuzdan Patent - Marka - tasarım - faydalı model alanlarından en az biri için başvuru yapılmasının gerekliliği üzerinde durulan toplantıda, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2020/ 2021 eğitim-öğretim yılında 111 erkek kontenjanlı pansiyon binası ile birlikte eğitime açılacağı belirtildi. Dolayısıyla ilçelerimizde de okulumuzun tanıtımı için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Toplantı okul müdürlerinin dilek ve temennilerinin alınmasıyla sona erdi.