Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi



 

Havaların ısınmasıyla birlikte başlayan okul ve kurum gezilerinde ilk tercih edilen yer Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe ve ilimizin şehitler diyarı olduğunun simgesi Şehitlikler oluyor.

 

Anıt ve şehitliklerin bağlı olduğu Başkomutan Tarihi Milli Parkı resmi Alan Kılavuzu-rehberi  Hasan Özpunar yaptığı açıklamada şunları söyledi.

 

“Bilindiği gibi Afyonkarahisar adeta bir şehitler ve şehitlikler diyarı. Gerek 1874 rakımlı Kocatepe gerekse savaşın geçtiği yerlerde bulunan Yzb. Agah, Çiğiltepe, Büyük Taarruz, Yıldırım Kemal ve Dumlupınar civarındaki anıt ve şehitlikler ilgili yasa ve yönetmelikler gereği resmi alan kılavuzu alınarak gezilebilir. Özellikle okul gezilerinin başladığı bugünlerde bizim okul yöneticilerinden ricamız öncelikle çocuklarımızın Milli Mücadelenin büyüklüğünü, önemini kavramaları amacıyla Afyonkarahisar’da bulunan savaş alanlarına, şehitlik ve anıtlara gezi düzenlemeleri. Zira çocuklarımız öncelikle ilimizi, tarihi ve kültürel değerlerini tanımalılar. Bunu yaparken de profesyonel Alan Kılavuzu-rehber almaları onlar için faydalı olacaktır. Başkomutan Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları olarak gayemiz kimsenin ilimizdeki anıt ve şehitlikleri gezmesine engel olmak değil sadece Milli Mücadeleye tanık olmuş bu toprakların belli bir düzen dahilinde Alan Kılavuzu alınarak düzgün, doğru rehberlikle gezilmesini sağlamaktır.”

 

 Gezi organize eden okullarımızın ve seyahat firmalarının anıt ve şehitliklere yapacakları gezilerde resmi işlemleri yerine getirerek alan kılavuzu almalarının yasal bir zorunluluk olduğunun altını çizen Özpunar aksi durumlarda, gerek seyahat firmasının gerekse ilgililerin cezai müeyyide ile karşılaşabileceklerini söyledi.

 

İlgili yönetmeliğe göre “korunan alanlara gelen grup halindeki ziyaretçiler veya acenteler etkinlik için Alan Kılavuzu almak zorundadırlar” şeklinde hüküm olduğunu belirten Özpunar, Gezi organize eden Okul, Kurum ve acentelerin ilgili yönetici ve personellerinin bu hüküm uyarınca 0536 3592050 no’lu telefondan kendileri ile irtibata geçmeleri gerektiğini söyledi.