İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ‘Akıllı Adımlar Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Okuduğunu Anlama ve Anlatma’ konulu il genelindeki kitap sınavı ödül töreni Özel Zafer İlköğretim Okulu'nda yapıldı.rnrnrnrnİl ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Akıllı Adımlar Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Okuduğunu Anlama ve Anlatma’ konulu il genelindeki kitap sınavı ödül töreni Özel Zafer İlköğretim Okulu’nda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkiye’nin en zayıf noktalarından birinin de okumama alışkanlığının olduğunu belirterek, “Yakın zamanda yapılan bir araştırmada Japonya’da bir yılda bir kişi yılda 25 kitap okurken, İsviçre’de bir kişi yılda 10 kitap okurken, Fransa’da bir kişi yılda 7 kitap okurken maalesef güzel yurdumuzda 10 yılda bir kişi bir kitap okuyor. Okumak cehaletin düşmanıdır diyoruz. Bunu her zaman eğitimcilerimiz, büyüklerimiz, bizlerde söylüyoruz. Ama bir türlü bu alışkanlığı kazanıp da elimize bir kitap veya bir eser alıp bu kültürü maalesef oluşturamamışız” dedi.
Okuma kültürünü oluşturmak zorunda olduklarını kaydeden Yalçın, “Eğer büyük devlet adamı Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak, ülkemizi bu noktaya getirmek istiyorsak bunun ilk aşaması en önemli noktası okumaktan geçer” diye konuştu. Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödüllere verildi.