Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından merkez ve bağlı okulların öğretmenlerine yönelik atık pillerin değerlendirilmesi semineri düzenlendi.rnrnAfyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından merkez ve bağlı okulların öğretmenlerine ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından merkez ve bağlı okulların öğretmenlerine yönelik atık pillerin değerlendirilmesi semineri düzenlendi. Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından merkez ve bağlı okulların öğretmenlerine yönelik, öğrencilerin, öğrenci velilerinin atık pillere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla seminer düzenlendi. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı Teknik ve Eğitim Hizmetleri Uzmanı Savaş Arna’nın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Rehberlik Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Atık pillerin zararları ve bertarafı konularında yaklaşık bir saatlik sunum yapan TAP Vakfı Teknik ve Eğitim Hizmetleri Uzmanı Savaş Arna, atık pillerin insan sağlığına karşı yarattığı tehlikeye dikkat çekti. Teknoloji geliştikçe pillerin kullandığı alanların artmaya başladığını kaydeden Savaş Arna, bu artışa bağlı olarak, çevreye ve insan sağlığına olan zararlarının da hızla yayıldığını söyledi. Arna, seminere katılan öğretmenlerden, atık pillerin çevreye yaydığı tehlikelerle ilgili öğrencileri ve ailelerini bilgilendirmelerini istedi. Okullar arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nı 15 Kasım’da başlatacaklarını açıklayan Aran, 1 Nisan’da sona erecek kampanyaya yoğun katılım beklediklerini söyledi.
Kampanyaya katılacak okulların, başvuru yapması gerektiğini hatırlatan Çevre Hizmetleri Birliği Çevre Mühendisi Dilek Karaca ise başvuru yapmayan okulların pillerinin alınabileceğini ancak kampanyaya dahil edilmeyeceğini belirtti.