Afyon Kocatepe Üniversitesi, 29 Aralık 2018 tarihinde öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım ilanı yayınladı.



Ancak, bazı ilanlarda belirtilen şartlarda ilgisiz bölümden mezun olmak ya da direk olarak bir konu ve alandan yüksek lisans ya da doktora çalışması yapmak gibi şartlarla "kişiye özel ilan çıkartılığı" ve "alınacak kişilerin zaten belli olduğu ve alınacak kişilerin özelliklerine göre ilan şartları" yazıldığı iddia edildi.



İşte, ilgili öğretim görevlisi ve araştıma görevlisi ilanındaki bazı şartlar:



AKÜ Bolvadin Meslek Yüksekokulu / İnşaat Teknolojileri Bölümüne Öğretim görevlisi için aranan şartlar -İnşaat Mühendisliği yerine- Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümü mezunu olmak.



Çay MYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hiz. Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi için aranan şartlar -  Sınıf Öğretmenliği bölümü lisans mezunu olmak. Sınıf Öğretmenliği alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. 



İscehisar MYO Motorlu Araçlar ve Ulaş.Tek. İş Makineleri Operatörlüğü Öğretim Görevlisi içi aranan şartlar;  Makine Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak. Enerji alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. 



Emirdağ MYO Mimarlık ve Harita Kadastro Bölümü Öğretim Görevlisi içi aranan şartlar; coğrafya öğretmenliği lisans mezunu olmak ve Coğrafya Ana Bilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

 
İddiayla ilgili olarak Afyon Kocatepe Üniversitesinden

açıklama bekleniyor.