ÖĞRENCİLERE YURT HİZMETİ
Çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinin barındığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Çiğiltepe Kız ve Tınaztepe Erkek Öğrenci yurtlarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
Bakan Suat Kılıç’ın öğrenci yurtlarına gerçekleştirdiği ziyarette kendisine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak ve KYK müdürleri eşlik etti. Ziyarette öğrencilere nasihatlerde bulunan Kılıç, Türkiye’nin 10 yıl önceki yüksek öğrenim sistemi ve yurtlardaki barınma kalitesinden bahsederek, bu konuda AK Parti hükümeti ile birlikte KYK’nın ilk 40 yılı ile son 10 yılı arasındaki farkı değerlendirdi. Bakan Kılıç, kurum 40 yılda 2 bin 600 yatak kapasitesine sahipken, son 10 yılda bu kapasitenin 2 katından daha fazla yatak kapasitesine çıktı” dedi. Ziyarette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, “Yurt fiyatlarındaki farklılıkların nedeni nedir” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Yurt fiyatlarının hesaplanmasında üniversitelere olan mesafe göz önünde bulunduruluyor. Bununla birlikte imkanlar çok iyileştirildi. Lüks denilecek hizmetleri veriyoruz, Avrupa’daki yurtlarda yemek hizmeti yok ama bizde var.”
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, buradaki ziyaretinin ardından Afyonkarahisar’daki programına esnaf ziyareti ile devam etti. Uzun çarşı esnafını tek tek dolaşan Kılıç, daha sonra bir çay bahçesinde oturarak öğrenci ve vatandaşlarla birlikte çay içti. Kendisine ikram edilen köfteyi kendi elleri ile öğrencilere yediren Bakan Kılıç, çayını içtikten sonra Türbe Mevlevi Camiini ziyaret ederek cami bünyesindeki Mevlevi Müzesini gezdi. Müze Müdürü Lokman Derya Solmaz’dan bilgi alan Kılıç, daha sonra Afyonkarahisar’dan ayrıldı. GÖKTEN CEYLAN (İHA)