Koç Holding, Ülkem İçin Projesi’nin 2012-2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Ülkem İçin Engel ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Koç Holding, Ülkem İçin Projesi’nin 2012-2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi kapsamında Afyonkarahisar’da engelliliğe doğru yaklaşım eğitimi gerçekleştirildi.
Koç Holding, 2006 yılında başlattığı ‘Ülkem İçin Projesi’nin altıncı yılında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin ilk uygulaması olan ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ne devam ediyor. Engellilik ve erişilebilirlik konularında toplumsal bilincin yayılmasına destek olmayı amaçlayan ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimi’ bugün Afyonkarahisar’da Atatürk İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimi; görme, işitsel, fiziksel ve konuşma engelliler ile algılama ve öğrenme güçlüğü olan bireyler ve farklı özel hassasiyetleri olan bireylere, engellilik durumları ile ilgili doğru yaklaşım stratejilerini içeriyor. Afyonkarahisar’da Arçelik Bayii ve Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Mehmet İşbilir’in organizasyonunda gerçekleşen eğitimin ilk aşamasında engellilik kavramı tüm bilinmeyenleri ortaya kondu. Bir sonraki aşamada ise toplum içinde bir engelli ile karşılaşıldığında yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerinde duruldu. Eğitimin uygulama aşamasında ise çeşitli simülasyonlar düzenlenerek katılımcıların farkındalıklarının artırılması sağlandı. Gerçekleştirilen eğitim çalışmasında Psikolog Ceren Kurtay, İşitme engelli Sosyolog Buket Demirel tarafından engelliler, yaşamları ve engellilerin hayatta karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgiler verildi. Eğitim çalışmasına çok sayıda öğrenci katıldı.