Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2018-2019 Akademik Yılsonu Mezuniyet Etkinliği Sanatçı Doğukan Manço’nun katılımıyla gerçekleşti.

Barış Manço Şölen Alanında gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ akademik ve idari personeli ile birlikte öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi öğrencilere seslenen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, kısa süre önce göreve geldiğini ve kültürel ve sosyal etkinlikler konusunda sosyal medya üzerinden bir takım taleplerde bulunulması üzerine öğrencilerle bir araya gelerek akademik yıl sonu etkinliği  düzenlenmesini kararlaştırdıklarını anlattı. Karakaş, kısa sürede düzenlenen etkinlikte merhum Barış Manço’nun adını taşıyan şölen alanında düzenlenmesinin ve konuk olarak da Manço’nun oğlu Doğukan Manço’nun önemli olduğunu da belirterek Manço’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti. Karakaş, “Genç Liderler Topluluğunu kırmayarak üniversitemizi şereflendiren Doğukan Manço sizlerle olacak. Babasının adını taşıyan bu şölen alanında bizimle birlikte olacak” diye konuştu.

2020’de daha geniş kapsamlı bir festival

Öğrencileri üniversitelerde sadece bilgi öğrenen kişiler olarak görmediklerini söyleyen Karakaş, “Aynı zamanda sosyal ve kültürel alanda da kendilerini geliştirmeleri gerektiğini biliyoruz” dedi. Karakaş, üniversitelerin bilgi, kültür ve sosyal alan olmak üzere 3 sac ayağına sahip olduğunu bildiklerini belirterek, “Dolayısıyla biz bu etkinliklere başladık. Önümüzdeki yıl inşallah birkaç günü kapsayacak biçimde geniş ve kapsamlı bir festival düzenlemeyi planlıyoruz. Şimdiden onun planlarını yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Etkinlik halk oyunları gösterisi, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Grubu Konseri ve Doğukan Manço’nun şarkılarını seslendirmesinin ardından sona erdi.