Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, öğrenci kulüp ve toplulukları ile bir araya geldi.

Sabri Bektöre Konferans Salonunda kulüp ve toplulukların eksiklerinin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ile birlikte Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüdai Koçyiğit, kulüp ve topluluk akademik danışmanları, kulüp ve topluluk başkanları katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüdai Koçyiğit, üniversite işleyişi ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Kulüp ve toplulukların düzenleyebilecekleri etkinliklerin prosedürlerini anlatan Koçyiğit, faaliyetlerin hızlandırılması amacıyla oluşturulmuş olan https://topluluklar.aku.edu.tr/ web sayfası ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise öğrencilerin üniversite içerisinde yapabilecekleri faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi. AKÜ’nün öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu ifade eden Prof. Dr. Peker, yapılan toplantı ile kulüp ve toplulukların ihtiyaçlarını ve eksikliklerini öğrenmeye çalıştıklarını ve imkanlar dahilinde bunları tamamlamayı arzu ettiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Peker, AKÜ öğrencilerinin mevcut eğitimlerinin yanında gerçekleştirecekleri topluluk ve kulüp faaliyetleri ile dört yıl içinde ikinci bir üniversite okumuş gibi kendilerini yetiştirebileceklerini, topluluk ve kulüp başkanlarının bu anlamda önemli görevler üstlendiğini, topluluk ve kulüplerin yapacakları etkinliklerle aynı zamanda üniversitenin dışarı açılan kapısı olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrenci kulüp ve toplulukların akademik danışmanları, başkanları ve üyeleri tarafından sorulan sorular cevaplanırken, kulüp ve toplulukların eksiklikleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit tarafından giderilmek üzere not alındı.