Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için Can Dostlar sosyal sorumluluk projesini yürüten OEDAŞ, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir çalışmaya daha imza attı.

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler


Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için Can Dostlar sosyal sorumluluk projesini yürüten OEDAŞ, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir çalışmaya daha imza attı.

Hizmet verdiği beş ildeki il müdürlüklerini 4 Ekim’de ziyaret eden vatandaşlara birer paket mama hediye eden OEDAŞ böylece sokak hayvanlarının beslenmesine ve bu konuda farkındalığın artmasına katkı sağladı. Kendi çalışanlarıyla da bu mamalardan paylaşan OEDAŞ aynı zamanda, başta İl Müdürleri ve saha ekipleri olmak üzere dileyen tüm çalışanlarının katılımıyla sokak hayvanlarını besleyecekleri bir etkinlik düzenleyecek. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Tüketicilerimizin ve çalışanlarımızın duyarlılığı ve olumlu tepkileri bizlere büyük mutluluk verdi. Şehirlerimizi paylaştığımız sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılamaya bundan sonra da aralıksız devam edeceğiz” dedi.


Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), ana faaliyet alanının yanı sıra çevre ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri de yürütüyor. Bu projelerden biri de sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için 2021 yılında HAYTAP iş birliği ile hayata geçirilen Can Dostlar. OEDAŞ bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla anlamlı bir çalışmaya daha imza atarak, il müdürlüklerini ziyaret eden vatandaşlar ve bu müdürlüklerde görev alan çalışanlarına hediye ettiği birer paket mama ile sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda farkındalığın artırılmasına katkıda bulundu. Çalışanlar tarafından Hayvanları Koruma Günü hakkında bilgi de verilen tüketiciler, OEDAŞ’ın bu hediyesini memnuniyetle karşıladı.

Muzaffer Yalçın: “Can dostlarımızın hayati ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz”

Can Dostlar projesi ve 4 Ekim dolayısıyla yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Şehirlerimizi paylaştığımız sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi pek çok hayati ihtiyacı bulunuyor. Biz de geçen yıl çalışma arkadaşlarımızın önerisi neticesinde hayata geçirdiğimiz Can Dostlar projesi ile bu ihtiyaçlara karşılık vermeye çalışıyoruz. Şu ana kadar beş ilimizde toplam altı bin tonun üzerinde mama dağıttık, hurda malzemelerimizi kulübeye dönüştürerek il müdürlüklerimizin önüne kulübeler yerleştirdik. Geçen yıl Eskişehir’de açtığımız tedavi odasında da binlerce hayvanın tedavilerinin ve kısırlaştırma operasyonlarının gerçekleştirilmesini sağladık. Şimdi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde sokaktaki can dostlarımıza biraz daha fazla destek olmak ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla tüketicilerimiz ve çalışanlarımızla birer paket mama paylaşarak, sokak hayvanlarının beslenmesinde hep birlikte güzel bir sosyal sorumluluk örneği sergiledik. Çalışma arkadaşlarımız bu projemizi en başından beri sahiplenmişti. Tüketicilerimizin duyarlılığı ve olumlu tepkileri de bizlere büyük mutluluk verdi. Şehirlerimizi paylaştığımız sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılamaya bundan sonra da aralıksız devam edeceğiz” dedi. Yalçın ayrıca önümüzdeki günlerde OEDAŞ İl Müdürleri, saha ekipleri ve dileyen tüm çalışanların katılımıyla sokak hayvanlarını besleyecekleri bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.